VIDEO-Νάξος: Χαστούκισε με δύναμη Κουδουνάτο …επειδή ήθελε να πάει σε γλέντι με Κορδελάδες

Newsroom
08/03/2022 19:08
 
 
 

 

Ένα απίστευτο αλλά αληθινό περιστατικό συνέβη στις Μέλανες της Νάξου την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όπου πολίτης χαστούκισε με δύναμη Κουδουνάτο επειδή ήθελε να πάει σε γλέντι με Κορδελάδες!

Τι συνέβη

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος διοργανώθηκε αποκριάτικο γλέντι σε μαγαζί των Μελάνων της Νάξου. Στο γλέντι μεταξύ άλλων συμμετείχαν και Κορδελάδες -παραδοσιακή αποκριάτικη φορεσιά του χωριού.

Όπως καταγγέλθηκε από αναγνώστες του naxostimes.gr έξω από το μαγαζί ήταν και δύο Κουδουνάτοι (από τις Μέλανες) οι οποίοι ήθελαν να συμμετέχουν στο Αποκριάτικο γλέντι.

Λίγο πριν μπουν στο μαγαζί, ξαφνικά δέχτηκαν λεκτική επίθεση (αρχικά), από συγχωριανό τους που σύμφωνα με την καταγγελία, τους είπε «δε θα μπείτε στο μαγαζί. Εδώ στις Μέλανες δεν υπάρχουν Κουδουνάτοι παρά μόνο Κορδελάδες».

Οι δυο Κουδουνάτοι, ηλικίας 19 και 30 ετών, αντέδρασαν λέγοντας ότι θα συμμετέχουν στο γλέντι. Τότε ο συγχωριανός τους, πήρε φόρα από μακριά και χαστούκισε με δύναμη το 19χρονο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, με το δράστη να τρέχει ξοπίσω του προφανώς για να συνεχίσει το «έργο» του…

Το περιστατικό, που έγινε ενώπιον κόσμου άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους που δεν πίστευαν στα μάτια τους. «Είναι δυνατόν να χαστουκίζει κάποιον επειδή ντύθηκε Κουδουνάτος και χωρίς να είναι ιδιοκτησία του το μαγαζί να μην τον αφήνει να μπει μέσα να διασκεδάσει;» τονίζει μάρτυρας του περιστατικού στο naxostimes.gr.

«Λίγο νωρίτερα η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού είχε φωνάξει τους δύο Κουδουνάτους να μπουν μέσα και να διασκεδάσουν με τον υπόλοιπο κόσμο. Κανείς δεν περίμενε να φτάσει στο σημείο να χαστουκίσει το παιδί …επειδή ντύθηκε Κουδουνάτος μόνο και μόνο επειδή το έθιμο του χωριού, των Μελάνων, είναι οι Κορδελάδες» σημειώνει άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το 19χρονο και προηγούμενα χρόνια είχε ντυθεί Κουδουνάτος και κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε.

«Απόκριες έχουμε κι αν είναι δυνατόν να μας επιβάλει κάποιος πώς θα ντυθούμε και πώς θα διασκεδάσουμε. Ήθελε να ντυθεί Κουδουνάτος. Έπρεπε να πάρει άδεια; Άλλωστε και οι Κουδουνάτοι ναξιώτικο έθιμο είναι κι ας είναι από άλλα χωριά» σημειώνει μάρτυρας του συμβάντος.

Όλοι καταδίκασαν την παραπάνω απαράδεκτη πράξη που χάλασε την όμορφη αποκριάτικη βραδιά πολλών ανθρώπων…

Δείτε στο βίντεο την ώρα που ο συγχωριανός χαστουκίζει με δύναμη το 19χρονο:

(Visited 7.098 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*