Λιανός: Έτοιμο σε λίγους μήνες το φράγμα Τσικαλαριού

Newsroom
01/04/2022 01:51
 
 
 

 

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δ. Λιανός. Στη συνέντευξη αυτή θα αναφέρει τα εξής, σύμφωνα με τις… διαρροές από το δημαρχιακό Γραφείο:

«Είναι κάποιες στιγμές που σκέφτεσαι ότι οι προσπάθειες δικαιώνονται, που διαψεύδονται οι απαισιόδοξοι, που πλησιάζεις τον στόχο και τελικά λες ότι άξιζε τον κόπο.
Όπως ξέρετε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης υπέγραψε στις 30/7/2009 (μόλις δηλαδή πριν από 13 περίπου χρόνια) την απόφαση ένταξης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΩΝ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ, ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΑΡΩΝ ΝΗΣΟΥ ΝΑΞΟΥ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ», προϋπολογισμού 37.539.000€ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 – 2013.
Στις 22 Αυγούστου 2017 (επί Μαργαρίτη δημάρχου, ξέρετε) έγινε ο αγιασμός του φράγματος από τον πρώην υπουργό Γεωργίας Βαγγέλη Αποστόλου.
Σήμερα, με πείσμα και επιμονή, ήρθε η δικαίωση. Αθόρυβα. Είμαστε η δημοτική Αρχή των έργων. Ψέματα;
Σε πολύ λίγους μήνες το έργο θα είναι έτοιμο. Θα παραδοθεί ολοκληρωμένο με την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων που θα καλύπτουν 10.500 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων του κάμπου του Λιβαδιού, τα οποία σήμερα αρδεύονται πλημμελώς με γεωτρήσεις και πηγάδια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και είναι πολλοί. Κάποτε θα τους ονομάσω. Να δείτε.
Μόνο μια παράκληση: να μην περνούν οι οικολόγοι και άλλοι επισκέπτες από εκεί και καθυστερούν τα συνεργεία. Το κελάηδημα των πουλιών μπορούν να το αναζητούν σε άλλα φαράγγια και ρουμάνια του νησιού».

Δεν μάθαμε, αν θα επιτραπούν οι ερωτήσεις από τη… Ζαχάροβα του λιανικού Γραφείου.
Ελπίζω να εκφράζω με πιστότητα τις αναμενόμενες εξαγγελίες του δημάρχου, που έρχονται μετά τις ανάλογες για το διάδρομο του αεροδρομίου και μας γεμίζουν με ναξιακή περηφάνια. Λίγο είναι στους μουντούς καιρούς μας;

Όχεντρα

(Visited 964 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*