Νάξος: Επαρχείο και μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια όμορφη εκδήλωση (φώτος)

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος
Newsroom
07/06/2022 00:36
 
 
 

 

Με μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επαρχείου Νάξου, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πάρκο της Έλλης με κεντρικό σύνθημα «Η Γη είναι στα χέρια σου»! Οι μαθητές και άλλοι παρεβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, παρουσία του έπαρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαργαρίτη.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Διευθύντρια Cyclades Preservation Fund (CPF) Άννυ Μητροπούλου, μίλησε στα παιδιά για τα θαλάσσια λιβάδια και την προστασία της θάλασσας.
Ο Κώστας Βορδάκης, Γεωπόνος, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στον κόσμο της μέλισσας και ο Βασίλης Φακουρέλης που ειδικεύεται στις παραδοσιακές και βιοδυναμικές καλλιέργειες, συζήτησε με τους μαθητές για τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.

Παρούσα στην εκδήλωση και η ηθοποιός και σκηνοθέτης Φιλίππα Καραμαλέγκου, η οποία πραγματοποίησε διαδραστικά παιχνίδια.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος

Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν φυτά σε όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του Περιφερειακού Φυτώριου Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος άλσος

(Visited 277 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*