Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον Λιμενάρχη Σύρου

Newsroom
26/08/2022 21:36
 
 
 

Με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο συναντήθηκε ο Λιμενάρχης Σύρου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Βαμβακούσης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Ευρωβουλευτή στη Σύρο και των επαφών που είχε με τοπικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις – προσβάσιμες σε ΑμΕΑ – εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Σύρου, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Σύρου, μεταξύ των οποίων η διαχείριση του όγκου των επιβατών και οχημάτων που επισκέπτονται το νησί την τρέχουσα θερινή περίοδο, διακομιδές ασθενών, έλεγχοι πλοίων, ετοιμότητα της Λιμενικής Αρχής σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, κλπ.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ιστορικότητα και σπουδαιότητα του λιμένα Σύρου στο οικονομικό γίγνεσθαι του νησιού και οι πολυποίκιλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται πέριξ αυτού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε ενήμερος για τη δράση της τοπικής Λιμενικής Αρχής στον τομέα των τροχονομικών ελέγχων και της ευαισθησίας που επιδεικνύουν τα στελέχη της για τη διασφάλιση του δικαιώματος των ΑμΕΑ να χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για αυτούς, διενεργώντας καθημερινούς και αδιάλειπτους τροχονομικούς ελέγχους, κυρίως προληπτικού χαρακτήρα και όπου οι περιστάσεις το απαιτούν, κατασταλτικού.

Τέλος, ο κ. Βαμβακούσης προσέφερε στον κ. Κυμπουρόπουλο τον θυρεό του Λιμεναρχείου Σύρου, σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στην Υπηρεσία.

(Visited 174 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*