Φίλτρα Νερού και Φίλτρα Αέρα – Πώς θα Κάνετε τη Σωστή Επιλογή

Newsroom
31/08/2022 12:05
 
 
 

 

Τα φίλτρα νερού αποτελούν μια καλή λύση για να έχετε καθαρό νερό όλες τις ώρες της ημέρας. Ωστόσο, η αρχική επιλογή είναι μια κουραστική διαδικασία για πολλούς μιας και υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι φίλτρων. Όμως και τα φίλτρα αέρα και συγκεκριμένα ο εντοπισμός των κατάλληλων για τον χώρο σας μπορεί να αποδειχθεί πονοκέφαλος για αρκετούς ανθρώπους.

Εάν δεν ξέρετε ποιο σύστημα καθαρισμού να επιλέξετε, τότε αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει, ώστε να καταλάβετε ποια φίλτρα είναι ιδανικά για εσάς και τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε ένα ποιοτικό σύστημα.

#1 Ενημερωθείτε για την Ποιότητα του Νερού της Περιοχής σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθετε πριν επιλέξετε κάποιο φίλτρο νερού είναι οι ιδιαιτερότητες του νερού της περιοχής σας. Το νερό επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η μορφολογία του εδάφους, η προέλευση του νερού, η βιομηχανική δραστηριότητα και η παλαιότητα του δικτύου. Για παράδειγμα, το νερό στις μεγάλες πόλεις έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χλώριο ενώ σε κάποια νησιά είναι σκληρό κι περιέχει αρκετά μέταλλα.

#2 Μάθετε τις Διαφορές Μεταξύ των Διάφορων Τύπων Φίλτρων Νερού

Το επόμενο στοιχείο που πρέπει να μελετήσετε για να πάρετε τη σωστή απόφαση είναι οι τύποι των συστημάτων καθαρισμού του νερού. Καθένας απ’ αυτούς λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο και παρέχει διαφορετικό επίπεδο φιλτραρίσματος. Ακόμα, οι διαφορές εκτείνονται και στη διαδικασία εγκατάστασης και συντήρησης. Τα ιδανικά φίλτρα νερού είναι αυτά που σας παρέχουν το φιλτράρισμα που χρειάζεστε ενώ δεν είναι δύσκολας στην εγκατάστασή τους.

#3 Αποφασίστε τι Ποσό Μπορείτε να Διαθέσετε

Το επόμενο βήμα στην επιλογή του συστήματος καθαρισμού του νερού είναι το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε. Μερικά φίλτρα νερού απαιτούν μια μεγάλη αρχική επένδυση, αλλά στην πορεία σας κάνουν εξοικονόμηση χρημάτων. Άλλα φίλτρα, όπως είναι η τακτική αλλαγή των ανταλλακτικών, επιβάλλεται. Έτσι, ο προϋπολογισμός σας είναι αυτός που θα καθορίσει ποια φίλτρα πρέπει να προμηθευτείτε.

#4 Ενημερωθείτε Σχετικά με τα Ανταλλακτικά του Κάθε Φίλτρου

Πρέπει να γνωρίζετε πως όποια συσκευή κι αν επιλέξετε, θα χρειάζεται ανταλλακτικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για κάποια φίλτρα απαιτείται να αλλάζετε φίλτρα στο τρίμηνο ή στο εξάμηνο ενώ υπάρχουν και ψύκτες νερού με φίλτρο, που απαιτούν αλλαγή του φίλτρου ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα μια φορά το χρόνο. Γι’ αυτό το λόγο, θα ήταν καλό να επιλέξετε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού για το οποίο όμως να μπορείτε να βρείτε και έγκαιρα και εύκολα τα ανταλλακτικά του.

#5 Προτιμήστε Πιστοποιημένα Φίλτρα Νερού

Ανεξάρτητα από τον τύπου του φίλτρου νερού που θα προμηθευτείτε, θα πρέπει να είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του. Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα φίλτρο καθαρίζει το νερό όπως οφείλει είναι να δείτε τις πιστοποιήσεις του. Οι εθνικοί και παγκόσμιου οργανισμοί πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους ποιότητας πριν πιστοποιήσουν μια συσκευή και γι’ αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι για το φιλτράρισμα του νερού.

#6 Πώς Λειτουργούν οι Καθαριστές Αέρα;

Τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα από την άλλη χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό φίλτρων που συγκρατούν τα σωματίδια και χημικά που εντοπίζονται στον αέρα και σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς. Η αποδοτικότητα της συσκευής επηρεάζεται από το συνδυασμό των φίλτρων, αφού καθένα από’ αυτά έχει σχεδιαστεί για ν’ απομακρύνει διαφορετικούς μικροοργανισμούς και σωματίδια. Υπάρχουν μάλιστα καθαριστές αέρα που χρησιμοποιούν 8 στάδια φιλτραρίσματος και περιλαμβάνουν φίλτρα ενεργού άνθρακα, αντιβακτηριδιακά φίλτρα και φίλτρα HEPA μεταξύ άλλων. Όπως εύκολα κατανοεί κανείς ο ιονιστής είναι αδιαπραγμάτευτα απαραίτητος για όποιον ενδιαφέρεται για την ποιότητα του αέρα στον χώρο του.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω μπορείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα αγοράς, ώστε να επιλέξετε τα καταλληλότερα για τις ανάγκες σας φίλτρα καθαρισμού του αέρα και του νερού σας.

(Visited 166 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*