Επιμελητήριο: Επίσκεψη του Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας

Newsroom
18/01/2023 12:42
 
 
 

 

Ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας κ. Erik Holmgren και ο ειδικός επί Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκαν χθες Τρίτη 17 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο Κυκλάων, με αφορμή την παρουσία τους στα εγκαίνια του “Aegean Neorion Innovation Center”.

Τους εκπροσώπους της Αμερικανικής Πρεσβείας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες των νησιών κυρίως εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης. Ο Πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε κυρίως στις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της νησιωτικότητας, καθώς και στις ενέργειες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Από την πλευρά του ο κ. Holmgren τόνισε πως η κατανόηση της δυναμικής της Ελλάδας χρειάζεται να αναζητηθεί πέρα από τις μεγάλες πόλεις και πως οι Κυκλάδες αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και ρυθμό ανάπτυξης το καθένα, με τη διαχείριση και τη διατήρηση των ισορροπιών να αποτελεί μια μοναδική πρόκληση.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*