Συνάντηση Πολυκρέτη με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Newsroom
24/01/2023 13:37
 
 
 

 

Το κτιριακό ζήτημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης με εκπροσώπους του Κλιμακίου, στο πλαίσιο των επαφών του υποψήφιου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, ο κ. Πολυκρέτης άκουσε με προσοχή τα θέματα που τέθηκαν και τα προβλήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου, διατυπώνοντας υλοποιήσιμες προτάσεις που ο ίδιος και η παράταξη του θα εντάξουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Όπως προαναφέρθηκε, ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν, αφορά στο κτηριακό. Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών του νησιού επανέλαβαν ότι οι χώροι όπου στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, όπως η έλλειψη θέρμανσης και η ανεπαρκής λειτουργία της υφιστάμενης ηλεκτρικής εγκατάστασης και του θερμοσίφωνα.

Το δελτίο Τύπου του κ. Πολυκρέτη κάνει λόγο για ένα κτήριο που «δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια (όσον αφορά στα κουφώματα, δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, στους χρωματισμούς τοίχων, στην επισκευή υγρομόνωσης κ.ά.), ενώ λόγω της αδιαφορίας και της αδράνειας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν διαθέτει ούτε καν καθαρίστρια».

Από την πλευρά της Υπηρεσίας έχει ζητηθεί η μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε καταλληλότερο κτήριο, γεγονός που θα συμβάλλει τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας, όσο και στην παροχή πιο αποδοτικών υπηρεσιών από τα στελέχη της. Επίσης, έχει ζητηθεί και η συντήρηση του υπάρχοντος κτηρίου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση.

Πάγιο αίτημα των Πυροσβεστών της Νάξου είναι η ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στην Χώρα της Νάξου ή η ίδρυση 2ου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί, καθώς και η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε είναι η έλλειψη συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης στο Χαλκί , ώστε τα οχήματα της Πυροσβεστικής να σταθμεύουν με ασφάλεια. Επίσης, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη χώρος στάθμευσης για το πυροσβεστικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων, ο οποίος είναι μικρής έκτασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πολυκρέτης δήλωσε: «Η μη ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα και τις προτάσεις που έχουν γίνει από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου με σκοπό την οργάνωση, τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας, για ακόμα μία φορά, δείχνουν την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση που δείχνει στα πραγματικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή και ώρα είναι έτοιμοι να ριχτούν σε “μάχες” για την ασφάλεια των πολιτών και των νησιών μας».

(Visited 201 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*