Τι θα γίνει στη Νάξο στο τέλος Απριλίου – Μια επίσκεψη που θα προβάλει παγκόσμια το νησί

παραλιακή οδό της Χώρας Νάξου
Newsroom
26/03/2023 22:57
 
 
 

 

Ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αιφνιδιάζει θετικά και πάλι. Αποκάλυψε προχθές, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice (Φωνή του Αιγαίου), ότι στις 22-24 Απριλίου, μια εβδομάδα δηλαδή μετά το Πάσχα, θα γίνει στη Νάξο μια επίσκεψη, που θα έχει θετικό αποτύπωμα και θα απογειώσει γενικότερα το νησί και όχι αποκλειστικά την Ε.Α.Σ. και τα προϊόντα της.

Ο ακριβής προσδιορισμός της ημερομηνίας δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για την επίσκεψη αυτή, τον χαρακτήρα της και τη σημασία της για τη Νάξο. Γιατί, όμως, δεν ήταν πιο συγκεκριμένος;

Η δήλωση αυτή, παρόλο που γνωρίζουμε τη σχετική προεργασία της Ε.Α Σ, ήταν αόριστη ως προς τις λεπτομέρειές της, γιατί προφανώς η Διοίκηση της Ένωσης θέλει να την ανακοινώσει με τον τρόπο και τον χρόνο που εκείνη κρίνει σκόπιμο, αφού διευθετηθεί όλο το πρόγραμμα.

Πάντως διαπιστώσαμε ότι η δήλωση δημιούργησε απορία και αμηχανία στους ακροατές του σταθμού και συζητείται ήδη ευρέως στη Νάξο. Διατυπώνονται διάφορα σενάρια, προκειμένου κάποιοι να ερμηνεύσουν ή να παρερμηνεύσουν τον…χρησμό του Καπούνη, αν και όσοι ξέρουν τον μεθοδικό τρόπο που ενεργεί η Ένωση, αυτή η προαναγγελία δεν έγινε χωρίς να έχουν κατασταλάξει σε αποφάσεις.

Προσπαθήσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τη δήλωση και το ρεπορτάζ μας απέδωσε. Προς το παρόν και πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις μπορούμε να πούμε μόνο ότι:

-η μαζική επίσκεψη στο νησί μας θα γίνει από διακεκριμένους εκπροσώπους πολλών χωρών, με την ευκαιρία συλλογικής εκδήλωσής τους στην Αθήνα.

-η πρόσκληση να επισκεφθούν τη Νάξο έγινε με πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ.

-η επίσκεψη θα μετουσιωθεί σε παγκόσμια προβολή του νησιού, με άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην οικονομία του και ειδικά στον τουρισμό, την γεωργοκτηνοτροφία και τη βιοτεχνία.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της ΕΑΣ δείχνει την ευαισθησία των κεραιών της να συλλαμβάνει και να αξιοποιεί ευκαιρίες, να αναζητά τρόπους που το όφελος για το νησί είναι πολλαπλάσιο του κόστους, να κάνει την ποιοτική διαφορά από άλλες δράσεις και άλλους φορείς.

(Visited 4.850 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*