VIDEO: Μεγάλο Πρωτομαγιάτικο γλέντι στον Κυνίδαρο Νάξου (φώτος)

Newsroom
02/05/2023 01:09
 
 
 

 

Μία ξεχωριστή Πρωτομαγιά μέσα σε ένα εκπληκτικό, καταπράσινο τοπίο πέρασαν εκατοντάδες κόσμου τη Δευτέρα στον Κυνίδαρο Νάξου, στην περιοχή «Ντριάδες».

Πρωτομαγιά Κυνίδαρος

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Απίκραντος» σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργάνωσαν ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή νησιώτικη μουσική, πολύ χορό και άφθονο φαγητό και κρασί.Πρωτομαγιά ΚυνίδαροςΠρωτομαγιά Κυνίδαρος

Το Πρωτομαγιάτικο γλέντι στον Κυνίδαρο έγινε πανελλήνια γνωστό αφού με ζωντανές συνδέσεις, εικόνες μεταδόθηκαν από τέσσερα κανάλια.

Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, από τις «Ντριάδες» πέρασε πλήθος κόσμου που διασκέδασαν με την ψυχή τους και αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης.

Πρωτομαγιά ΚυνίδαροςΠρωτομαγιά ΚυνίδαροςΠρωτομαγιά Κυνίδαρος

Να σημειωθεί, ότι στο όμορφο χωριό της Νάξου παλιότερα, την ημέρα της Πρωτομαγιάς ανέβαζαν τα γαϊδούρια στην ταράτσα όπως γίνονταν τα παλαιότερα χρόνια, που όταν τα «δόματα» γέμιζαν με χόρτα ανέβαζαν τα γαϊδούρια για να τα φάνε και να καθαριστούν οι ταράτσες. Το έθιμο πλέον δεν τηρείται μετά από εισαγγελική παρέμβαση για κακοποίηση ζώων.

Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος Πρωτομαγιά Κυνίδαρος

(Visited 831 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*