Νάξος: Όταν η επιμονή και τα επιχειρήματα φέρνουν αποτέλεσμα

Newsroom
01/07/2023 19:49
 
 
 

 

Τελικά, υπάρχουν και φορές που η επιμονή, η ευγένεια και η συζήτηση με επιχειρήματα φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ο λόγος για την Ελληνοαμερικανίδα Τρέισι Χένσλεϋ, η οποία έρχεται με την οικογένειά της στη Νάξο τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό με το νησί που έχει κάνει δεύτερη πατρίδα της: εδώ πάντρεψε τα δυο παιδιά της, εδώ αποφάσισε να αγοράσει δύο σπίτια ώστε να απολαμβάνει την ομορφιά της Νάξου που τόσο λατρεύει.

Την περασμένη Κυριακή, η κα Χένσλεϋ έκανε κάτι που λίγοι θα τολμούσαν. Καθώς εκείνη και ο σύζυγός της οδηγούσαν στην Πλάκα, παρατήρησαν δύο άνδρες να τοποθετούν ξύλινα γράμματα, ύψους περίπου 2 μέτρων, με σιδερένιους ράβδους οπλισμού σε μια αμμοθίνα. Η κα Χένσλεϋ σταμάτησε το αυτοκίνητο, πλησίασε τους άντρες και τους είπε ότι αυτό που έκαναν ήταν βλαβερό για τις αμμοθίνες, ζητώντας τους να σταματήσουν.

Μάλιστα, το επόμενο πρωί, τηλεφώνησε στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία, όπως η ίδια δήλωσε στο naxostimes.gr. Η κα Χένσλεϋ ζήτησε επανειλημμένα από τον αστυνομικό να διερευνήσει την υπόθεση, ο οποίος της απάντησε ότι θα στείλει ένα περιπολικό και πήρε τα στοιχεία της.

Μετά από αυτή τη συνομιλία, η κα Χένσλεϋ επέστρεψε στις αμμοθίνες και περίμενε να έρθει το περιπολικό. «Αφού περίμενα την αστυνομία, πλησίασα τα γράμματα και αποφάσισα να τα κατεβάσω ένα-ένα, εγώ η ίδια. Οι ράβδοι οπλισμού που στήριζαν τα γράμματα όμως ήταν σταθεροί» δήλωσε στο naxostimes.gr.

Κάποια στιγμή, την πλησίασε ένας νέος και την ρώτησε τι κάνει. Του συστήθηκε και μετά της είπε ότι ήταν μέλος της οικογένειας του ξενοδοχείου και εκείνος που είχε τοποθετήσει τα γράμματα την προηγούμενη μέρα. «Ήμουν ειλικρινής και του είπα ότι δεν ήθελα να προκαλέσω κανένα πρόβλημα, αλλά ένιωθα ότι έπρεπε να “κατεβάσω” τα γράμματα λόγω της αγάπης μου για αυτήν την παραλία, τις αμμοθίνες και ολόκληρο το νησί» συνέχισε την αφήγησή της η κα Χένσλεϋ, προς μεγάλη έκπληξη της οποίας, ο νεαρός συμφώνησε με την άποψη της και τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα ξαναβάλει τα γράμματα στην παραλία.

«Είχαμε μια ήρεμη και ανθρώπινη συζήτηση για τον αειφόρο τουρισμό και την ανάγκη να σεβόμαστε τις ευάλωτες αμμοθίνες και τις παραλίες μας. Καθώς έφευγα με το αυτοκίνητο, ελπίζοντας ότι απέκτησα ένα νέο σύμμαχο και όχι εχθρό, έφτασε η αστυνομία. Ας κάνουμε όλοι μας αυτό που μπορούμε και με πράξεις και με λόγια» κατέληξε η κα Χένσλεϋ, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Νάξος έχει ανάγκη τη βοήθεια και την προστασία όλων μας, διαφορετικά θα χάσουμε για πάντα την αγαπημένη μας εικόνα του νησιού όπως είναι τώρα».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 14.877 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*