VIDEO: Εγκαίνια και αγιασμός στα νέα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (φώτος)

Newsroom
17/07/2023 01:29
 
 
 

 

Με την τελετή αγιασμού από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο εγκαινιάστηκαν το Σάββατο το βράδυ τα νέα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που στεγάζονται σε νέο κτήριο που βρίσκεται στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Χώρας-Γαλανάδου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση εγκαινίων-αγιασμού, ιερείς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Θάνος Λουκάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων Ταξίαρχος Γιώργος Βάμβουκας, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνόμος Α΄ Πέτρος Βασιλάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Καραμάνης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ευδοκία Κατσάνη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης, ο Λιμενάρχης Αλέξης Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και οι υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος αφού τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε στους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Νάξου τόνισε ότι οι πολίτες «νιώθουν πολύ κοντά τους» τους αστυνομικούς οι οποίοι «μας δίνουν αίσθημα ασφάλειας» και καλούνται να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα και να εξασφαλίζουν στους πολίτες ειρήνη και γαλήνη. Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε «την άριστη συνεργασία της εκκλησίας με την αστυνομία σε όλα τα θέματα» και εκφράζοντας την ικανοποίηση του «για το εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών του Α.Τ. Νάξου» δώρισε στους υπηρετούντες στο Α.Τ. την εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την τοπική κοινωνία και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και για όλη την Ελληνική Αστυνομία γιατί δε σηματοδοτεί μόνο το γεγονός της μεταστέγασης της υπηρεσίας σε ένα καλύτερο ανακαινισμένο κτήριο» τόνισε ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου Νίκος Καραμάνης προσθέτοντας ότι «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί, νοηματοδοτεί και επικυρώνει κάτι πολύ πιο αναγκαίο όχι μόνο για την Ελληνική Αστυνομία και το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και για τη χώρα μας, για κάθε οργανωμένη κοινωνία και αυτό δεν είναι άλλο από τη συνεργασία, τον κοινό προσανατολισμό, την αμοιβαία αποδοχή, τη συνοχή και σύμπραξη της πολιτείας, της Τ.Α. και της κοινωνίας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν στους πολίτες τις στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια και την προστασία». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Καραμάνης: «Τυπικά η κοινή αυτή προσπάθεια εκφράζεται με τη σημερινή τελετή, ουσιαστικά εκφράστηκε και αποτυπώθηκε στις άμεσες ενέργειες των κρατικών φορέων και στις προσπάθειες όσων εργάστηκαν για την εξασφάλιση των υποδομών στέγασης και λειτουργίας του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

«Με υπερηφάνεια θα υποδεχόμαστε εδώ τους πολίτες να λύσουμε τα προβλήματα τους» σημείωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Θάνος Λουκάς και πρόσθεσε: «Να πάμε χέρι-χέρι αστυνομία και πολίτες να έχουμε μια αρμονική συμβίωση και να βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο».

Ο Ναξιώτης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου Αστυνόμος Α΄ Πέτρος Βασιλάκης δώρισε πλακέτα για όλο το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και τα νέα γραφεία του αστυνομικού τμήματος ενώ προσφέρθηκαν και κεράσματα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.451 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*