Είναι αλήθεια ότι….

Newsroom
08/08/2023 18:05
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι….

-οργιάζει το ρουσφέτι και οι απίθανες υποσχέσεις της δημαρχοπαρέας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο που θα ζήλευε ακόμη και ο Τζουμπές; Το τι φτάνει στ’ αυτιά μας ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου δεν έχει προηγούμενο.

– τώρα τους έπιασε ο πόνος για τα προβλήματα που βοούν από τότε που δημάρχευε σαν αντιδήμαρχος ο Λιανούλης;

– προσπαθεί να επιπλεύσει, αραγμένος στη… ξαπλώστρα της εξουσίας; Στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα τραπεζοκαθίσματα τα έδωσε όλα, με την κάλυψη του Φώτη; Μετά πέταγε την μπάλα στην εξέδρα, τα έριχνε σε άλλους (αυτός απλώς… δημαρχεύει). Αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο για τους παράνομους φίλους του κλάδου του (και συγγενών), έδινε σύρμα… για την έλευση των ελεγκτών από τη Σύρο.

– ενδιαφέρεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με την παλιά της ιδιότητα και ευαισθησία για την ελευθερία των παραλιών της Νάξου; Το έχει υπ’ όψιν του ο δημαρχούλης μας;

– στην Πάρο και στη Νάξο τις… ξαπλώστρες σου θ’ αλλάξω; Βασιλεύς ή στρατιώτης, κύριοι, έχουν όλοι ίσα δικαιώματα πρόσβασης στον αιγιαλό και την παραλία. Πάρτε το χαμπάρι.

– ήταν αξιοθρήνητη και δυσφημιστική για το νησί η εικόνα με τα φορτηγά χωρίς πινακίδες, με τις αξιοθρήνητες και αμήχανες εμφανίσεις σε τηλεπαράθυρα, με τα παρασκηνιακά καρφώματα στην αντιπολίτευση και τις ανέξοδες υποσχέσεις; Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Ζούμε ιστορικές στιγμές…

– δεν αξίζει η Νάξος αυτή τη δημοτική Αρχή του τίποτα; Άλλο η νόμιμη και άλλο η ασύδοτη και παράνομη επιχειρηματικότητα. Ο άρχων-Τζουμπές ή δεν έχει την ικανότητα να το καταλάβει ή είναι βουτηγμένος στον παλαιοκομματισμό και τη σαπίλα.

– τον πρώτο υπουργό που επισκέφτηκε (για τη σχετική φωτολεζάντα) ήταν ο Βρούτσης, το… αφεντικό, λες και τα αθλητικά είναι τα πλέον επείγοντα προβλήματα του νησιού; Το έχει κάνει άλλη φορά με άλλους και σε τόσο σύντομο διάστημα; Οι εκλογές αγαπητοί μου, οι εκλογές…

– θα έλθει και η βουρτσική απάντηση με το κλειστό γήπεδο Φιλωτιού, με «χουντικές» υποσχέσεις α λα Ασλανίδη για στάδια και γυμναστήρια;

-ο νέος αναπληρωτής είναι εκλεκτός του Μελισσανίδη; Βροντά ο Πειραιάς, αστράφτει η Λεωφόρος…

Είναι αλήθεια ότι….

– οι καμπάνες της Νάξου ήχησαν χαρμόσυνα πέρα για πέρα, όταν ο δημαρχούλης «έλαβε την τιμή»-έτσι γράφει, μα το Θεό- να αναγγείλει την υποψηφιότητά του και την πρώτη δόση 50 ατόμων (με τη μέθοδο των… λιανικών πωλήσεων) του ψηφοδελτίου του; «Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,/δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…», θα έγραφε ο Σικελιανός.

– σας άρεσε το ύφος της αναφοράς; Του έχει μείνει από τον Στρατό, ως φαίνεται, μην τον παρεξηγείτε.

-το «εγκαινιάζουμε πλέον και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας» σημαίνει ότι το ρουσφέτι δούλευε ασταμάτητα και ανεπίσημα για καιρό; Και πού προβλέπεται το «επίσημα»; Πολλή σκόνη για το τίποτα.

– υπάρχει πολλή σάρα, μάρα και κακό συναπάντημα; Τα ίδια αποτυχημένα πρόσωπα με τις κατάλληλες τσόντες.

– υπάρχουν τοκιστές, σουλατσαδόροι, τσανακογλύφες, τριπλαδόροι, που παζαρεύουν για προσωπικές δουλειές και βολέματα; Α, πα, πα, πα, συμβαίνουν στην ένδοξη Αξά αυτά; Ειδικά στους πολιτικούς κληρονόμους του πρωτοπαπαδακισμού;

– ξέρουν ο ευφυέστατος δημαρχούλης μας και ο… φωτοδότης πρόεδρός του ότι η προεκλογική περίοδος, κατά την οποία επιτρέπεται η μετάδοση από ραδιοτηλεοπτικά μέσα διαφημιστικών μηνυμάτων υποψηφίων και συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές αρχίζει δύο (2) μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή σήμερα;

– είναι ένας κι ένας οι υποψήφιοι; Ανακύκλωση υποψηφίων, 41, οι ίδιοι του 2019, μια και η άλλη ανακύκλωση καρκινοβατεί; Λέω ένας κι ένας και όχι μία και μία, γιατί είναι μόλις 7 γυναίκες στους 50 που βγήκαν στην εκλογική σέντρα. Και δεν του το είχα ότι είναι τόσο φαλλοκράτης (φαυλοκράτης, ναι). Να προσέξει μόνο μη μπλέξει με τον νόμο και έχει κακά ξεμπερδέματα.

– αυτή είναι η υπερκομματική και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση; Έχει λιώσει η καραμέλα Λιανού. Μέχρι και ο Βρούτσης παρέμβηκε το 2019 για να μπεί στο ψηφοδέλτιό του δικηγόρος των Αθηνών που… έθαψε ψηφοθηρικά η λιανική καμαρίλα.

Είναι αλήθεια ότι….

– το πρώτο κύμα υποψηφίων δεν ήταν ωστικό, αλλά ξεθυμασμένο; Χωρίς εκπλήξεις, με δεξιότατο πρόσημο, χωρίς αναλογική εκπροσώπηση τάξεων και τάσεων της ναξιακής κοινωνίας, των δυναμικών κομματιών της.

– αδελφές παρακαθήμενων, τωρινοί τιτουλάριοι, θερμαστές των δημοτικών θώκων, από τ’ αζήτητα, με εκπτώσεις θέσεων, αρχών (αν υπήρχαν), προσωπικών ικανοτήτων και διαδρομών.

– μια ζωή (δημαρχιακή) κάθεται δίπλα στον Μαυρομμάτη και δεν ξέρει ότι αυτό το επώνυμο γράφεται με δύο μι;

– κάποιο λάκκο έχει η… φάβα με τον υποψήφιο της Σχοινούσσας; Ανοίγει ο δρόμος να συνεργαστεί επαγγελματικά με τον οδοντοτεχνίτη και φωτογράφο της Νάξου και σύμβουλο… στοματικής υγείας του δημάρχου.

– ελπίζει ακόμη να γίνει ΠΟΠ το προϊόν του νησιού του, άραγε;

– υπήρχε πολύμηνο αλισβερίσι; Το ψυλλιαζόμαστε και από τις στιχομυθίες στο Δημοτικό συμβούλιο. Τρύγος, θέρος πόλεμος (ψήφος, θέρος, πόλεμος).

– τι έκανε τα λεφτά που πήρε ο Δήμος για την προστασία των δασών; Εδώ και τώρα λογοδοσία απαιτούν οι φορολογούμενοι πολίτες. Και όσοι έχασαν το βιός τους και όλοι εμείς που είδαμε πάλι την απομείωση του ναξιακού φυσικού περιβάλλοντος.

– θυμήθηκαν αρχές Αυγούστου τα μέτρα πολιτικής προστασίας; Too little too late!

– ο Δήμος δεν χειρίστηκε εγκαίρως και σωστά τα σχετικά κονδύλια; Πότε έκανε τις συμβάσεις ή αναθέσεις;

– στο εσωτερικό της ΝΔ άρχισαν συζητήσεις για την επαναφορά του θεσμού το αγροφύλακα, νομίζοντας πως έτσι θα σώσουν την κατάσταση;

Είναι αλήθεια ότι….

– καταλάβατε γιατί ο Κουτελιέρης φώναζε τόσο καιρό επί παντός; Εξετάσεις έδινε, ο άνθρωπος. Αφού χρίστηκε και επίσημα ως υποψήφιος, έπαψε να φωνάζει για την αφισορύπανση, λες και δεν έχει πνίξει τη Νάξο. Φοβάται μήπως θίξει τη δημαρχιακή καμαρίλα και το ευγενές σινάφι του, που… απέχει από κάθε κακοποίηση της πόλης;

– συγκρούστηκε στο παρελθόν με τον δήμαρχο Μαργαρίτη και για ποιο λόγο;

– δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη «λευκών περιοχών» (Κεραμωτή, Κινίδαρος, Κόρωνος, Λυώνας, Μουτσούνα, Ποταμιά) από την Cosmote, ενώ στην Πάρο και σε άλλα νησιά υποστηρίζεται το πρόγραμμα αυτό τεχνικά; Ο Κουτελιέρης έχει άποψη; Ο δήμαρχος ξέρει το θέμα ή αρμόδια είναι η… Κτηματική της Σύρου;

– για την απουσία Μήτσου Μανιού ανησύχησα; Συμβαίνει κάτι; Ακτινογραφώντας τη λίστα… Σίντλερ, δεν τον είδα, σε αντίθεση π.χ. με την αδελφή Βλαχάκη. Απαιτώ πάραυτα ενημέρωση.

– μια ζωή δημαρχοαντιδήμαρχος και τώρα υπόσχεται ότι θα κάνει έργο;

– μέχρι και επώνυμο συριζαίο προσέγγισε η Λιανοπαρέα; Τέτοιο θράσος και τέτοιος πανικός μαζί; Μόστρα θέλουν οι άνθρωποι, για να αποπροσανατολίσουν από τη στενή και στυγνή κομματική τους προσήλωση.

– τώρα τα δίνει όλα, κάνοντας ρεσάλτο και στο Νοσοκομείο; Επιδιώκει μεταγραφές με υποσχέσεις ακόμα και παρέμβασης στη δικαστική εξουσία για εκκρεμείς υποθέσεις; Ή προσλαμβάνοντας με ταπεινά ψηφοθηρικά κριτήρια και ακατάσχετες υποσχέσεις του… αέρα;

– αντιδήμαρχος του Δήμου είναι… ασφαλισμένος στο σμυρίγλι; Πρόκειται για σκάνδαλο. Κουτσοί, στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα ή μήπως στον Άγιο Θαλλέλαιο;

– τα αρχικά που είδα σε σάιτ της κυβερνώσας δημοτικής παράταξης μού θύμισαν τον ΓΑΒ (Γεώργιο Βλάχο) της «Καθημερινής». Μήπως πρόκειται για μετεμψύχωση του; Τότε, να περιμένετε και άρθρο με τίτλο «Οίκαδε» και αποδέκτες τους ευκαιριακούς αντιπάλους του.

– Η… επιστημοσύνη των ΝΑΞΙΑΚΩΝ (Ανδριακών, Τηνιακών, Παριανών, Συριανών)-ιδιαίτερα κάποιων έξοχων άρθρων-είναι παγκοσμίως, και όχι μόνο, αναγνωρισμένη; Και αν δεν είναι, φταίνε αυτοί που τα βλέπουν πρόχειρα, ανοικοκύρευτα, ολίγον ή πολύ… γιουσουρούμ. Εκείνο, πάντως, το «ο παρόντας τόμος» σε μαχαιρώνει (όπως και την έρμη ελληνική γλώσσα), αλλά δε βαριέσαι. Ουδείς τέλειος…

– πώς το έλεγε ο Ξενοφών; «Λίθοι τε και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα ουδέν χρήσιμά έστιν».

– «εδώ πωλούνται πάσης φύσεως υλικά»; Α, ρε ΟΝΑΣ με τα μαργαριτάρια σου. Ατίμητα και αμίμητα είναι, καίτοι διόλου σπάνια… O λογιoτατίζων δεν το αντελήφθη; (Για να μην αναφέρω τη διακριτική μεταχείριση της προσφώνησης «κυρίες», το «υψιπετήεις αετός» κ.λπ., κ.λπ.)

Είναι αλήθεια ότι…

– έμαθε ότι η πρόεδρος θα… διακοπεύσει στη Νάξο και έσπευσε να το αξιοποιήσει ψηφοθηρικά για να μην πάθει την περσινή νίλα που ανακάλυπτε την παρουσία της ίδιας και νεοδημοκρατών στο νησί μας τελευταίος και καταϊδρωμένος; Αστεία περίπτωση.

– τα… μπουμπούκια της δημαρχιακής ανθοδέσμης θα τα μάθουμε αποκλειστικά από τον αγαπημένο (χωρίς σημεία στίξης πλέον) ξάδελφο; Πάντως, αν εξασφαλίσει ο τελευταίος αποκλειστική φωτογραφία, θα είναι όλα τα λεφτά. Ο δημαρχούλης ποζάρων αφ’ υψηλού δίπλα στην Πρόεδρο και με υπόκρουση του άσματος «κρίμα το μπόι σου, καλέ».

– ο κ. Καλημέρας ή Καλημερούδιας μοιράζει νεοδημοκρατικά… τριανταφυλλάκια κάθε μέρα και προκαλεί αυθόρμητο γέλιο; Από τη… Σύρο περιγράφει τη ναξιακή κατάσταση ωσεί παρών και καλημερίζει την Κωμιακή και την Κορωνίδα! Και τις δυο!!! Μιλάμε για δημοσιογραφάρα κελεπούρι.

– γουρλής ο Βρούτσης κατά τον κ. Καλημέρα, γιατί μόλις αναπλήρωσε (τύχη βουνό, Ζας) τον Μηταράκη νίκησε η Ελλάδα στην υδατοσφαίριση, δηλαδή ήρθαμε… δεύτεροι. Έχει σκεφτεί ότι μπορούσαμε και χρυσό με… άλλον υπουργό; Πόσα…μαρούλια και από πού παίρνει αυτός ο τύπος για όσα μονότονα εκστομίζει κάθε μέρα; Όσα και να παίρνει, λίγα είναι για το νέο συκώτι που μας κάνει.

– τύπος και υπογραμμός ο δικός μας μετά το κοινωνικό κίνημα και την παρέμβαση Χατζηδάκη; Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έδωσε εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για την διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

– θα τους «ταράξετε στη νομιμότητα »; Ο Χατζηδάκης θυμήθηκε καθυστερημένα τον Ηλιού για τα γκέτο των παραλιών.

– την ευθύνη που αναλογεί στους δήμους την γνωρίζουν ή όπου τους βολεύει παριστάνουν τα αφεντικά του νησιού; Γιατί κάνει τη δουλειά του ο δήμαρχος Πάρου κι ο δικός μας παίζει πεντόβολα;

– είναι γελοίος ο όρος «κίνημα πετσέτας»; Τουλάχιστον, ας έλεγαν «της ψάθας».

– πρόκειται για κίνημα ελευθέρωσης παραλιών από την παρανομία και ασυδοσία, με τα στραβά μάτια της τοπικής Αρχής που έχει τουλάχιστον λόγο για τα του οίκου της;

– λίγο νωρίς θυμήθηκε το πρόβλημα λειψυδρίας η δημοτική Αρχή-Επιμηθέας; Μεθαύριο Παρασκευή έχει θέσει ως ένατο θέμα (ταιριάζει εδώ το και ο μήνας έχει εννιά) στο Δημ. Συμβουλιο τη «λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα λειτουργίας (μίσθωση-sic) μονάδας αφαλάτωσης λόγω λειψυδρίας». Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

– ξαναθυμήθηκε ο Φώτης και ξαναζεσταίνει, ύστερα από πέντε μήνες, τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων;

-ο Καπούνης είναι συνάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή; Ναι, γιατί ο …κουρασμένος ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των εταιρειών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.)!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 511 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*