Νάξος-Αμοργός: Πολίτες ενωμένοι, καμιά χελώνα χαμένη!

Newsroom
01/09/2023 17:37
 
 
 

 

Ημέρα διάσωσης δύο θαλάσσιων χελωνών ήταν η τελευταία μέρα του φετινού Αυγούστου, αποδεικνύοντας πως η προθυμία, η θέληση και η συνεργασία μπορούν να φέρουν πραγματικό αποτέλεσμα.

Χθες το πρωί, λοιπόν, μια νεαρή Caretta caretta – ο “MAUI” – που ήταν μπλεγμένη σε πετονιές και αγκίστρια βρέθηκε από τον Μάνο και την παρέα του (αθλητές του kayak) στην παραλία Μουτσούνας και μεταφέρθηκε από τους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες, να αφαιρεθεί η πετονιά και να αποπαρασιτωθεί.

Το ίδιο τυχερή στάθηκε χθες και μια ενήλικη θηλυκή θαλάσσια χελώνα (βάρους 55 κιλών) που βρέθηκε ανοιχτά της Αμοργού με προβλήματα πλευστότητας, από περαστικό σκάφος. Η «Μαρκέλλα», που πήρε το όνομά της από την μικρή διασώστρια που επέβαινε στο σκάφος, μεταφέρθηκε και αυτή στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου για να αναρρώσει με ασφάλεια.

«Μπορεί η μέρα να ήταν κουραστική, ώστε να γίνει ό,τι καλύτερο για τις χελώνες, αλλά μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία η πρόθυμη εμπλοκή τόσων ανθρώπων ώστε να σωθούν αυτά τα πλάσματα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν με τον τρόπο τους στη διάσωση των χελωνών και υποσχόμαστε ότι σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στην θάλασσα» έγραψε σε ανάρτησή του ο Σύλλογος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 214 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*