Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Newsroom
08/09/2023 22:11
 
 
 

 

Εργαστήρι παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής με λυγαριά διοργανώνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», στο πλαίσιο των Ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023.

Η φετινή θεματική «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση» αφορά σε πρακτικές και δεξιότητες, οι οποίες έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και εξασκούνται ακόμη και σήμερα. Πρόκειται για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, γνώση που έχει κληροδοτηθεί και αξίζει να προστατευθεί και να διατηρηθεί.

Η καλαθοπλεκτική στη Σαντορίνη έχει μακραίωνη ιστορία: από τα απανθρακωμένα καλάθια στο Συγκρότημα Δ του προιστορικού Ακρωτηρίου έως τα καλάθια που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα οι αγρότες για να μεταφέρουν τη σαντορινιά τομάτα.

Όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της καλαθοπλεκτικής από τον Γιάννη Μάσσα, υπεύθυνο του εργαστηρίου, γιο καλαθοποιού. Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν και στη συλλογή-μάζεμα της λυγαριάς.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν (δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 15/09 στο 22860-85141). Θα χρειαστούν γάντια κήπου και καλή διάθεση!

Info
Μάζεμα λυγαριάς: Σάββατο 16/09 στις 16:00
Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής: Σάββατο 16/09 στις 18:00

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*