VIDEO: «Πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο για τη λειτουργία του LIDL στη Νάξο

Newsroom
13/10/2023 02:56
 
 
 

 

Με τις ψήφους των παρόντων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Δημήτρη Λιανού, πλην του Ηλία Ορφανού, ψηφίστηκε η χορήγηση άδειας ίδρυσης του LIDL στη Νάξο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Πέμπτη το μεσημέρι.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη δύο εκπρόσωποι της εταιρείας LIDL οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αδειοδοτηθούν για την ίδρυση και λειτουργία του καταστήματος στο νησί. Παρόντες στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Νίκος Κουτελιέρης και ο νομικός σύμβουλός του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι των Super Market Κουτελιέρης και Βασαλάκης (ΚΡΗΤΙΚΟΣ).

«Είμαστε ενάντια της ίδρυσης του LIDL στη Νάξο και για κάθε περαγορά άνω των 600 τμ.» τόνισε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Σύλλογος αριθμεί 600 επιχειρηματίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των οποίων οι επιχειρήσεις «κρέμονται από μία κλωστή». «Ζητώ το δημοτικό συμβούλιο να μην αλλάξει την απόφαση του και να παραμείνει αρνητική» σημείωσε ο κ. Κουτελιέρης, ενώ ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου κ. Λιαγκρής αναφέρθηκε στις προσφυγές στη δικαιοσύνη που έχουν γίνει από την πλευρά του Συλλόγου ώστε να σταματήσει η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας του LIDL.

«Έχουμε εμπλακεί σε μία διαμάχη στηρίζοντας τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ γιατί αυτό το κατάστημα θα δημιουργήσει προβλήματα στην κοινωνία της Νάξου. Θα πληγούν όχι μόνο τα σούπερ μάρκετ αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως αρτοποιεία, εργαλεία, χρώματα, είδη καγκελαρίας κ.ά.» σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η άλλη άποψη ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει χαμηλές τιμές «την οποία πρέπει να συνεκτιμήσουμε και να συζητήσουμε με τους επιχειρηματίες ώστε να μειώσουν τις τιμές τους» σημείωσε.

«Εμείς θα πρέπει να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες « κατέληξε γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η παράταξη του παραμένει αρνητική στη χορήγηση άδειας.

Αρνητική ήταν και η άποψη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννη Κορρέ που επέμεινε στην ίδια άποψη που είχε εκφράσει σε προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα τονίζοντας ότι «δεν αρκεί μόνο μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Θετικός στη χορήγηση άδειας λειτουργίας του LIDL στη Νάξο εμφανίστηκε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ο οποίος υπογράμμισε ότι «ζούμε σε ένα δήμο με δυναμική οικονομική άνθιση και ότι και να γίνει η αγορά θα βρει τους ρυθμούς της». «Ο κόσμος φέρνει κόσμο και αναπτύσσεται η αγορά» είπε ο κ. Λιανός και ως παράδειγμα ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι της Νάξου πλέον δίνουν το γάλα τους σε μία μεγάλη εταιρεία, τον ΟΜΗΡΟ, που κάποιοι είχαν υποτιμήσει την αξία του. Επίσης συμπλήρωσε ότι οι πολίτες αναζητούν και αγοράζουν προϊόντα από το ίντερνετ επειδή τα βρίσκουν πιο φθηνά.

«Οι υπεραγορές μπορούν να ιδρύονται χωρίς εμείς να παίρνουμε αποφάσεις λέει η απόφαση του Εφετείου. Παλαιότερα είμασταν αρνητικοί γιατί θα βρίσκονταν μέσα στον ιστό της πόλης. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα» είπε ο κ. Βασίλης Βρούτσης ο οποίος ρώτησε «κατά πόσο επηρεάζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το γεγονός ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ

Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Ηλίας Ορφανός, Θανάσης Μπερτσιάς και Αντώνης Πιτταράς.

Εν τέλει η άδεια λειτουργίας δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της παράταξης Λιανού, πλην του Ηλία Ορφανού που ψήφισε αρνητικά. Αρνητικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Λεονάρδου Χατζηανδρέου όπως και ο κ. Γιάννης Κορρές καθώς και ο Αντώνης Βασαλάκης. «Παρών» ψήφισαν ο Βασίλης Βρούτσης και η κ. Βασιλάκη από την παράταξή του.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.972 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*