Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Με γεύση Κυκλάδων η κοπή της πίτας

Newsroom
05/02/2024 13:22
 
 
 

 

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της διοργάνωσε και φέτος η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στην Αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών στην Αθήνα, εκδήλωση η οποία συνδυάστηκε και με ομιλία για τον Λόρδο Βύρωνα.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Συριανών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Δημήτριο Βαφία για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωση. Ο κ. Κορρές παρουσίασε την ιατρό και συγγραφέα κα Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου και αναφέρθηκε τόσο στις πολιτιστικές, όσο και στις κοινωνικές δραστηριότητές της. Στη συνέχεια, η κα Αρβανίτη – Σωτηροπούλου ανέπτυξε το θέμα «Μπάυρον: Από την βασανισμένη αναζήτηση της ποίησης στην ενσάρκωση της επανάστασης», τιμώντας τον μεγάλο φιλέλληνα και ποιητή, με την ευκαιρία των 200 ετών από τον θάνατό του. Η ομιλήτρια καταχειροκροτήθηκε για την σπουδαία και περιεκτική ομιλία της.

Ακολούθως ο ιερέας π. Ιωάννης Αγγελιδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μητροπολίτη Σύρου και λοιπών νήσων κ. Δωρόθεο Β’ (και εκ μέρους του οποίου ανέγνωσε τον χαιρετισμό προς τους παριστάμενους) μαζί με τον ιερέα π. Χρήστο Λογαρά ευλόγησαν την πίτα, στη διανομή της οποίας βοήθησαν η κα Άννα Βαφία, η κα Ντίνα Συκουτρή και άλλες κυρίες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους γευόμενοι κυκλαδίτικα εδέσματα που ευγενώς προσέφεραν μέλη της Εταιρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των ήδη προαναφερθέντων, και μέλη του Δ.Σ και άλλα μέλη και φίλοι της Εταιρείας, Καθηγητές Πανεπιστημίων, λοιποί επιστήμονες και λοιποί Κυκλαδίτες και φίλοι των Κυκλάδων, τους οποίους η Εταιρεία ευχαριστεί.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*