Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Newsroom
22/03/2024 10:41
 
 
 

 

Η έξοδος των εκδρομέων και της 25ης Μαρτίου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Ο καιρός σήμερα Παρασκευή δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στους ταξιδιώτες. Όμως, με τι καιρό θα κάνουμε τριήμερο; Οι μετεωρολόγοι δίνουν την απάντησή τους μέσα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Παρασκευή (22.3) όμβροι ή παροδικές βροχές με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων αναμένονται κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ αναμένεται να καταγραφεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν. Όμβροι ή παροδικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου και δευτερευόντως σε περιοχές της Μακεδονίας και των Επτανήσων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14-16, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Θεσσαλία από 3 έως 18-19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18-20 βαθμούς, στα Επτάνησα από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 15-16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Καιρός στις Κυκλάδες: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, για αύριο Σάββατο (23.2), στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή (24.3), στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τα βόρεια που θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*