Νάξος: Τον διπλασιασμό των τελών του νερού ανακοίνωσε ο Δημήτρης Λιανός

Newsroom
05/04/2024 15:56
 
 
 

 

Τον διπλασιασμό των τελών του νερού ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 12:30, σε Αίθουσα του Ξενοδοχείου «Athens Marriot» στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφερόμενος στο θέμα της λειψυδρίας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την παρατεταμένη ανομβρία στο νησί, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Εμείς ως Δήμος θα κάνουμε μια μεγάλη αύξηση των τελών. Τουλάχιστον διπλασιασμό των τελών του νερού προκειμένου να ανταπεξέλθουμε γιατί δεν θα φτάσουν τα χρήματα, αφού το κόστος ειδικά με τις αφαλατώσεις είναι πολύ μεγάλο και έχει προκύψει σοβαρό θέμα λειψυδρίας».

Ο Δημήτρης Λιανός αναφερόμενος στο θέμα της λειψυδρίας είπε ότι στα νησιά παρόλο που διαθέτουν υποδομές υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση. Κάλεσε την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου να ζητήσει από την κυβέρνηση στήριξη προς τα νησιά, τα οποία έχουν προβλήματα λειψυδρίας την τρέχουσα περίοδο, ώστε να γίνει ένα συνολικό πρόγραμμα για το ποια νησιά θα χρηματοδοτηθούν και τι πόρους χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στο θέμα του νερού.

«Ο τουρισμός και φέτος θα είναι αυξημένος» είπε ο κύριος Λιανός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί και μέχρι πόσο να χρηματοδοτήσει είτε για την προμήθεια νερού, είτε αφαλατώσεις ή γεωτρήσεις και άλλα συνοδά έργα που χρειάζονται τα νησιά.

«Θα πρέπει τα υπουργεία Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και το υπουργείο Περιβάλλοντος να στηρίξουν τα νησιά με το πρόβλημα της λειψυδρίας» σημείωσε.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.374 times, 1 visits today)

5 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*