Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής Νάξου: «Φροντί…ΖΟΥΜΕ τα μνημεία του χωριού μας, αλλά…ΖΟΥΜΕ το μέλλον μας»

Κωμιακή Νάξου
Newsroom
09/04/2024 01:12
 
 
 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής συνεργάζεται με την εθελοντική ομάδα του Let’s do it Greece και συμμετέχει στην πανελλαδική, ταυτόχρονη, περιβαλλοντική εκστρατεία για την προστασία των δασών και της φύσης.

Ο Σύλλογος μαζί με το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Κοινότητα Κορωνίδας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και με τη συμμετοχή των σχολείων και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα καθαρίσουν το μονοπάτι, την παλιά βρύση της Χωστής και τον περιβάλλοντα χώρο του Μυκηναϊκού Τάφου και εκεί θα φυτέψουν αρωματικά φυτά.
Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με συνέχεια και μετά την ολοκλήρωσή της.

Η συμμετοχή των κατοίκων θεωρείται ουσιώδης για την επιτυχία της προσπάθειας, με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Βιτζηλαίο να έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την υποστήριξη του προγράμματος. Η πρωτοβουλία αυτή αντιπροσωπεύει την προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του χωριού και της περιοχής της Νάξου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής Νάξου

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής ενώνει τις δυνάμεις του με την εθελοντική ομάδα του Let’s do it Greece και συμμετέχει στην πανελλαδική, ταυτόχρονη, περιβαλλοντική εκστρατεία για την προστασία των δασών και της φύσης.

Η ομάδα του Let’s do it Greece το 2017 βραβεύτηκε για τη δράση της «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τη συμμετοχή 109.000 εθελοντών και 1400 σχολείων όλων των βαθμίδων. Το 2019 συμμετείχαν 119.000 εθελοντές και 45.000 μαθητές στη δράση «Νοιάζομαι και Δρω».

Ο Σύλλογός μας έχοντας πάντα στο πλευρό του το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Τοπικό Συμβούλιο Κωμιακής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με τη συμμετοχή των σχολείων και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα καθαρίσουν το μονοπάτι, την παλιά βρύση της Χωστής και τον περιβάλλοντα χώρο του Μυκηναϊκού Τάφου και εκεί θα φυτέψουν αρωματικά φυτά.

Ημέρα δράσης έχει ορισθεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και εβδομάδα δράσης Δευτέρα 8 Απριλίου με Κυριακή 14 Απριλίου. Εμείς θα συμμετέχουμε στην Εβδομάδα Δράσης και θα συνεχίσουμε και μετά από αυτήν με ξενάγηση ομάδων και μαθητών στον χώρο από εκπαιδευτικό μέλος του Συλλόγου μας, αλλά και συνέχιση των εργασιών εξωραϊσμού.

Ήδη συνεργεία του Δήμου Νάξου με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, συγχωριανού μας κ. Γιάννη Βιτζηλαίου, ξεκίνησε τις εργασίες.

Ο κ. Βιτζηλαίος στις 4 Απριλίου, μαζί με τη γεωπόνο του Δήμου επισκέφτηκε το χωριό μας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών προγραμμάτισαν τις δράσεις στο μονοπάτι για τον Μυκηναϊκό Τάφο. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς που με προθυμία και ευαισθησία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Αγαπητοί συγχωριανοί, θεωρούμε υποχρέωση μας να προστατεύσουμε και να προβάλλουμε αυτό το ξεχωριστό για το χωριό και τη Νάξο μνημείο και η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 625 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*