Eurovision 2024: Η Ελβετία νίκησε στον μεγάλο τελικό – Εκτός δεκάδας Ελλάδα και Κύπρος

Newsroom.
12/05/2024 02:07
 
 
 

Η Ελβετία νίκησε στον αποψινό τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας. Το Nemo συγκέντρωσε 591 πόντους με το τραγούδι «The Code», και εξασφάλισε το βραβείο για τη χώρα του. Η Κροατία ήρθε δεύτερη και απέσπασε 547 πόντους, ακολούθησε η Ουκρανία που πήρε 453 πόντους, ενώ τελευταία βγήκε η Νορβηγία με 16 συνολικά πόντους από κριτικές επιτροπές και κοινό.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τον συνδυασμό της ψήφου των κριτικών επιτροπών και της ψήφου του κοινού. Πρώτα, παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών και έπειτα ανακοινώθηκε η βαθμολογία του κοινού συνολικά για κάθε χώρα. Η ψηφοφορία στο μεγάλο τελικό άνοιξε λίγο πριν από την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού, παρέμεινε ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων και για έως και 40 λεπτά μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού. Κάποιος μπορούσε να ψηφίσει μέχρι και είκοσι φορές τη χώρα που επιθυμούσε.

Ο διαγωνισμός άρχισε μ’ ένα τρυφερό εισαγωγικό βίντεο, όπου ένα παιδάκι εμφανίστηκε σ’ ένα γραφείο, περιτριγυρισμένο από ακτίνες φωτός, ενώ ακούγονταν τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή στη Eurovision.

Ακολούθησε το αγαπημένο flag parade και στη συνέχεια εμφανίστηκαν στη σκηνή οι δύο παρουσιάστριες, Petra Mede και Malin Αkerman, παρουσιάζοντας με χιουμοριστικό τρόπο τα έπαθλα που θα κερδίσει ο νικητής του μεγάλου τελικού.

Το διαγωνιστικό κομμάτι άνοιξαν οι Marcus & Martinus με το «Unforgettable». Το κομμάτι γράφτηκε από τους Jimmy «Joker» Thornfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen και Martinus Gunnarsen.

Η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι
Η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής ξεκίνησε με μια δημιουργική αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Μαρίνα Σάττι φαίνεται σαν να κάνει ζωντανή μετάδοση, με το πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16. Στην εμφάνιση κυριαρχεί το ροζ νέον, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβάλλονται στις μεγάλες οθόνες LED που πλαισιώνουν τη σκηνή. Μια drop cam χρησιμοποιείται για να προσφέρει εντυπωσιακές λήψεις από ψηλά, ενώ οι χορευτές περιβάλλουν τη Μαρίνα Σάττι, δημιουργώντας έναν κυκλικό σχηματισμό καθώς εκείνη χορεύει στο κέντρο κατά το ρυθμικό μέρος του τραγουδιού «ZARI». Οι οθόνες LED χρησιμοποιούνται εκτενώς, ενώ οι κύβοι που εμφανίζονται στη σκηνή συμβολίζουν τα ζάρια, παραπέμποντας στον τίτλο του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μαρίνα Σάττι φοράει ένα δαχτυλίδι που είναι, στην πραγματικότητα, μια μικροσκοπική κάμερα, δίνοντας στο κοινό και στους χορευτές μια πιο διαδραστική εμπειρία. Οι χορευτές, που περιλαμβάνουν τους Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου και Βασίλη Καραγιάννη, έχουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, προσθέτοντας κίνηση και ζωντάνια.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του act είναι όταν η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της χορεύουν κρατώντας μαντίλια, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες που μαγνητίζουν το κοινό. Οι θεατές γίνονται μέρος του σόου, ιδιαίτερα στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης, όπου η κάμερα-δαχτυλίδι καταγράφει την αλληλεπίδραση του κοινού με τους καλλιτέχνες.

Τελικά Αποτελέσματα

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*