Πανελλαδικές απεργίες την Τρίτη 14 και 21 Μαΐου – Τι δεν θα λειτουργήσει

Newsroom.
13/05/2024 16:51
 
 
 

 

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 14 και 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε εξώδικο στις 10 Μαΐου, και προχώρησε στην προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία ξεκινά αύριο, Τρίτη 14 του μήνα.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ: «μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στον αγώνα της ΟΛΜΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ αποδέχθηκε το αίτημα της ΟΛΜΕ και κατέθεσε το σχετικό εξώδικο στις 10.5.24. Ως εκ τούτου, η νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση είναι σε νόμιμη ισχύ από την Τρίτη 14.5.24. Για να συμμετέχουμε στην νέα απεργία αποχή υπογράφουμε την σχετική δήλωση (ακολουθεί στο τέλος του εγγράφου) και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου από την Τρίτη 14.5.24. Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ και οι προκηρυγμένες στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης! Δεν τρομοκρατούμαστε από τις δικαστικές προσφυγές! Με ενότητα και μαζικότητα θα νικήσουμε!»

ΟΛΜΕ: Τρίωρες στάσεις εργασίας

Με πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, η οποία θα συμπίπτει χρονικά με τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa στις 22 Μαΐου, εκφράζει την αντίθεσή της η ΟΛΜΕ, καλώντας τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπαιδευτικών, οι συγκεκριμένες εξετάσεις καλλιεργούν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, ενισχύουν την αποστήθιση, είναι ενάντιες στις παιδαγωγικές αρχές.

Επίσης, υποστηρίζεται ότι εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες, μέσω της διοχέτευσης των πιο αδύναμων μαθητών σε σχολεία ‘υποβαθμισμένα’, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Απεργία και για την Τρίτη 21 Μαΐου 

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 21 Μαΐου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί  σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) στις 16 Μαΐου 2024 καθώς και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ
– Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
– Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
– Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
– Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.317 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*