Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του teachers Academy

Newsroom.
16/05/2024 11:58
 
 
 

 

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» πέντε εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν δια ζώσης σε επιμόρφωση σε εκπαιδευτικά κέντρα του Teachers Academy.

Συγκεκριμένα από τις 4 ως τις 9 Μαρτίου 2024 η κ. Ιωάννα Κατσούλη και η κ. Αθανασία Ιωαννίδου συμμετείχαν σε επιμόρφωση που είχε ως θέμα «Designing inclusive learning environments (ILE) to support all students (DILES)» και πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτικό κέντρο του Teachers Academy στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σε αυτό, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλληλεπίδρασαν με εκπαιδευτικούς από την Νορβηγία, την Φινλανδία, την Λιθουανία, την Ρουμανία και τον Καναδά. Διδάχτηκαν πώς να δημιουργούν ένα περιβάλλον διδασκαλίας που να στηρίζεται σε αξίες και πρακτικές, τέτοιες που να προωθεί την συμπερίληψη και την ένταξη όλων των μαθητών και των μαθητριών.

Ακόμη, πώς να εφαρμόζουν στρατηγικές, ώστε να υπερνικούν τα όποια εμπόδια μάθησης και να ενισχύουν, κατά συνέπεια την συμμετοχή και την συνεργασία όλων όσων βρίσκονται σε μια αίθουσα διδασκαλίας.

Τέλος, πώς να αξιοποιούν εργαλεία των ΤΠΕ, αλλά και της πολλαπλής νοημοσύνης, ώστε να διαμορφώνουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, στο οποίο θα καταρρίπτεται κάθε αποκλεισμός.

Από τις 15 ως και τις 20 Απριλίου 2024 η κ. Ελισάβετ Ρώτα και η κ. Κυριακή Περιάλη συμμετείχαν σε επιμόρφωση στο εκπαιδευτικό κέντρο του Teachers Academy στην Ρώμη με θέμα «Ευρωπαϊκό σχολείο για όλα τα παιδιά».

Οι συμμετέχουσες είχαν την δυνατότητα να εμβαθύνουν στην χρήση ψηφιακών εργαλείων, πόρων πολυμέσων και διαδραστικών εκπαιδευτικών πλατφορμών, να δημιουργήσουν ελκυστικά προγράμματα μάθησης που επικεντρώνονται στις αξίες της Εκπαίδευσης και της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τα αποτελέσματα της επιμόρφωσης διαχέονται μέσω των εκπαιδευόμενων εκπαιδευτικών και στα άλλα μέρη της σχολικής κοινότητας με στόχο την βελτιστοποίηση των εκπαιδευτικών μεθόδων του σχολείου, ώστε να καλλιεργηθούν οι δεξιότητες μάθησης του 21ου αιώνα: Συνεργασία, Επικοινωνία, Δημιουργικότητα ,Κριτική σκέψη και σύμφωνα με τον τίτλο του εν λόγω προγράμματος, το ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» να είναι ένα «Ευρωπαϊκό σχολείο για όλα τα παιδιά».

Παράλληλα, την ίδια περίοδο (15-20 Απριλιου 2024) η κ. Μαρία Αργυρίου παρακολούθησε επιμόρφωση στο εκπαιδευτικό κέντρο του Teachers Academy στην Βαρκελώνη με θέμα “From STEM to STEAM Education”.

Το σεμινάριο-επιμόρφωση αυτό ήταν μια μοναδική ευκαιρία ώστε η κ. Αργυρίου να εμβαθύνει και να κατανοήσει περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα της εκπαίδευσης και να ανταλλάξει ιδέες με συναδέλφους από διαφορετικές χώρες. Επίσης, η συγκεκριμένη επιμόρφωση ενίσχυσε τις δεξιότητές της και την βοήθησε να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία της.

Τέλος, η συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία που την ενίσχυσε επαγγελματικά και προσωπικά, δίνοντάς της νέες ιδέες και προοπτικές για την εκπαίδευση στον τομέα των STEM/STEAM.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*