2η θέση για τον Νίκο Ρουγκάλα από τη Νάξο σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό λογοτεχνίας

Newsroom
22/05/2024 09:33
 
 
 

 

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο Νίκος Ρουγκάλας, μαθητής της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, ο οποίος συμμετείχε στον 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας».

Με το παραμύθι του «Το τραγούδι της Ζωής», ο Νίκος (γιος της Αγγελικής Ημέλλου) κατάφερε να διακριθεί και να πάρει το 2ο βραβείο, αποδεικνύοντας ότι, παρά το γεγονός ότι το μεγαλώνει σε νησί και φοιτά σε δημόσιο σχολείο, μπορεί να σταθεί επάξια ανάμεσα σε συνομηλίκους του που ζουν σε μεγάλες πόλεις και έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με περισσότερα εκπαιδευτικά και γνωσιακά ερεθίσματα.

Ο εκκολαπτόμενος Ναξιώτης λογοτέχνης κατάφερε να ανταποκριθεί στο ζητούμενο του διαγωνισμού και να γράψει ένα κείμενο, το οποίο – με παραμυθιακό λόγο – προέβαλε αξίες ζωής που εκείνος θεωρεί σημαντικές για τον κόσμο, όπως η αγάπη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η συμπόνοια, η κατανόηση κ.α.

Ένα μεγάλο μπράβο στον μικρό Νίκο για την προσπάθεια του, που έδειξε ότι καμία δυσκολία δεν σε σταματά όταν θέλεις πολύ να καταφέρεις κάτι.

Σημειώνεται ότι ο 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το Δέντρο της Σοφίας» απευθυνόταν σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Μεσσήνιας συγγραφέως που γεννήθηκε στη Βανάδα Τριφυλίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 714 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*