Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου καλούν σε δράση την Υπουργό Πολιτισμού για τη σωτηρία της Δήλου

Newsroom
05/06/2024 19:07
 
 
 

 

Σήμερα, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου ανέλαβαν μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Με το σύνθημα «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον – Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ», έστειλαν μια επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την προστασία της Δήλου, της γενέτειρας του Απόλλωνα.

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού

Στην επιστολή τους, οι μαθητές αναφέρουν ότι, με αφορμή την πρόσφατη σχολική τους εκδρομή στη Δήλο, ενημερώθηκαν για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το ιερό του Απόλλωνα να βρεθεί κάτω από το νερό έως το 2050. Τονίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης και προστασίας της γης, οι μαθητές ζήτησαν την άμεση δράση της Υπουργού για τη διατήρηση αυτού του μνημείου, που αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το μήνυμα των μαθητών

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου, μέσα από την επιστολή τους, εξέφρασαν την αφοσίωσή τους σε θέματα αειφορίας, βιωσιμότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπογράμμισαν ότι, ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, αισθάνονται την ευθύνη να συμβάλλουν στη σωτηρία της γης και του πολιτισμού μας.

«Με την πίστη ότι θα μεριμνήσετε άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, νιώθουμε πως με την επιστολή μας αυτή κάνουμε κάτι κι εμείς ως παιδιά για τη σωτηρία της γης μας που είναι το μέλλον μας», αναφέρουν στην επιστολή τους, καταλήγοντας ότι περιμένουν με ανυπομονησία την απάντηση της Υπουργού.

Η κίνηση αυτή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου αναδεικνύει τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και την ανάγκη ευαισθητοποίησης των νέων για τα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αειφορίας. Είναι μια πράξη που εμπνέει και κινητοποιεί προς τη σωστή κατεύθυνση, καλώντας όλους μας να δράσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτιστικών μας θησαυρών.

Η επιστολή των μαθητών

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 178 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*