Συνεργασία του Akropoditi DanceFest 2024 με το Τσέχικο Κέντρο (Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα)

Newsroom.
18/06/2024 09:33
 
 
 

 

Φέτος το Akropoditi Dancefest σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε Τσέχους/ες καλλιτέχνες/ιδες στο πλαίσιο του προγράμματος «ART-IN-RES & CZECH CENTRES RESIDENCY PROGRAMME» το οποίο υποστηρίζει ο πολιτιστικός οργανισμός Nová síť σε συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα (οργανισμός του υπουργείου εξωτερικών της Τσεχίας).

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εξωστρέφειας με βάση την καλλιτεχνική κατοικία στο πεδίο των παραστατικών τεχνών. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με 5 χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Πολωνία, Ελλάδα και Σερβία) στις οποίες θα φιλοξενηθούν τα residencies, μία εκ των οποίων είναι η Ελλάδα και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών – Akropoditi DanceFest 2024.

Η ομάδα που θα φιλοξενηθεί στο 11ο Akropoditi DanceFest 2024 είναι το Živa Poppy Teatre με επικεφαλής την Tereza Georgievova, ηθοποιός και ακροβάτισσα, η οποία έχει συμμετάσχει σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες κινητικού θεάτρου και σύγχρονου τσίρκο, και σε φεστιβάλ διαφόρων χωρών όπως στο Καζακστάν, στη Σρι Λάνκα, την Ιαπωνία και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του artistic residency το Živa Poppy Teatre θα παραδώσει ένα εργαστήριο και δύο παραστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Walking on stilts
– Εργαστήριο ξυλοπόδαρων

Tereza Georgievova and Vyacheslav Nechunaev

12 – 14 Ιουλίου 2024

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους/ες όσους/ες θα ήθελαν να δοκιμάσουν να περπατήσουν πάνω σε ξυλοπόδαρα. Θα δοκιμαστούν τρία είδη ξυλοπόδαρων, τα ξυλοπόδαρα από ξύλο, τα ξυλοπόδαρα από αλουμίνιο και τα ξυλοπόδαρα άλματος. Τα ξύλινα ξυλοπόδαρα χρησιμοποιούνται κυρίως στον χορό, τα αλουμινένια χρησιμοποιούνται κυρίως στο θέατρο, για ηθοποιούς που χρειάζονται μεγαλύτερη σταθερότητα ώστε να χειριστούν μαριονέτες και άλλα αντικείμενα (ζογκλερικά), ή να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο. Τέλος, τα ξυλοπόδαρα άλματος χρησιμοποιούνται στα ακροβατικά.

Ηλικίες: 15–99
Επίπεδα: Όλα

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: akropoditi.com/dancefest/

WALKING ACTPARADE: Παρέλαση με ξυλοπόδαρα
11 Ιουλίου 2024, στις 20:00 με σημείο εκκίνησης το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Παρέλαση με ξυλοπόδαρα. Οι περφόρμερς περπατούν και χορεύουν πάνω σε ξυλοπόδαρα, κάνουν ζογκλερικά και έρχονται σε αλληλεπίδραση με το κοινό τους.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Συντελεστές: Tereza Georgievova, Vyacheslav Nechunaev, Jasmina Georgievova

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Živa Poppy Teatre από την Τσεχία, προσκαλεί μουσικούς, περφόρμερς και άτομα κάθε ιδιότητας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παρέλαση ξυλοπόδαρων που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Akropoditi DanceFest 2024, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024. Στόχος της παρέλασης είναι η συνάντηση και η συνδημιουργία ατόμων διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιοτήτων.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το Φεστιβάλ, να ζωντανέψουμε τους δρόμους της πόλης μέσα από μία συναρπαστική παρέλαση, διασκεδάζοντας θεατές και περαστικούς!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται όπως αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο akropoditidancefest@gmail.com με τίτλο “συμμετοχή στο Parade” δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο τους και την καλλιτεχνική τους ιδιότητα.

SLAVICA
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ

Παράσταση με φωτιά. Η παράσταση ή παρέλαση αντλεί τη θεματολογία της από σλαβικές λαογραφικές παραδόσεις και ιστορίες. Αναπαριστά  λαογραφικά στοιχεία σε συνδυασμό με σύγχρονες όψεις αρσενικών και θηλυκών θρυλικών φιγούρων. Η παράσταση συνδυάζει τη λαογραφία, το μοντέρνο θέατρο, τη χρήση φωτιάς, το μη λεκτικό θέατρο και το θέαμα. Τα κοστούμια, το μακιγιάζ και η συνολική εικαστική μορφή αποτελούν εξίσου σημαντικά στοιχεία της παράστασης.

Διάρκεια: 25–30 λεπτά

Συντελεστές: Tereza Georgievova, Vyacheslav Nechunaev, Jasmina Georgievova

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τρέιλερ: https://youtu.be/GfT4GZXGLMAhttps://youtu.be/U_FeDMTZ46k

Συνεργασία του Akropoditi DanceFest 2024 με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας / Czech Centre Athens. Με την υποστήριξη του NOVÁ SÍŤ και Česká centra/Czech Centres για πρόγραμμα καλλιτεχνικής κατοικίας (artistic residency) στο πεδίο των παραστατικών τεχνών

  

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*