Το Eργοστάσιο Tεχνών Σαντορίνης και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Newsroom.
20/06/2024 08:09
 
 
 

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου κάθε έτους, αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μέσα από τη μαγεία της μουσικής.

Η ιδέα για τη γιορτή της Μουσικής γεννήθηκε στο Παρίσι το 1982, από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Jack Lang. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια εκδήλωση που θα προσέφερε δωρεάν πρόσβαση στη μουσική για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή μουσικού γούστου. Η πρώτη Fête de la Musique σηματοδότησε την αρχή ενός θεσμού που γρήγορα υιοθετήθηκε από άλλες χώρες, κατακτώντας τις καρδιές των Ευρωπαίων.

Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, καθώς ήταν η πρώτη χώρα που αγκάλιασε τον θεσμό εκτός Γαλλίας, το 1985. Από τότε, η γιορτή της Μουσικής έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής σκηνής, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η Σαντορίνη, με το μαγευτικό τοπίο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για τη γιορτή της Μουσικής. Κάθε χρόνο, το νησί φιλοξενεί μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής επικεντρώνεται στην προώθηση της ζωντανής μουσικής και στην ενθάρρυνση των μουσικών να παίζουν σε δημόσιους χώρους, το Εργοστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης βγάζει το πιάνο του φεστιβάλ στην αυλή του Βιομηχανικού Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» και προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να παίξουν τα αγαπημένα τους κομμάτια δημόσια.

Το πιάνο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από μουσικούς από όλο τον κόσμο που μας ταξίδεψαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ με τις μελωδίες τους και τώρα ήρθε η σειρά των επισκεπτών να συμμετέχουν σε αυτή τη μουσική διαδρομή.

Το πιάνο θα παραμείνει στην αυλή του μουσείου από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του χώρου. (10:00 – 18:00)

Σας καλούμε όλους να γιορτάσουμε μαζί την Μουσική και να προσκαλέσετε διαδικτυακά όποιον θα θέλατε να δείτε να παίζει στο πιάνο του φεστιβάλ!

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης μαζί με το Βιομηχανικού Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» φέτος κλείνουν 10 χρόνια πορείας και θα συνεχίσουν να προβάλουν την πολιτιστική κληρονομιά της Σαντορίνης και να υποστηρίζουν κάθε δράση πολιτισμού και τέχνης με την βοήθεια όλων σας.

Σας ευχαριστούμε και σε περίπτωση που θελήσετε επιπλέον υλικό ή πληροφορίες σχετικά με τη δράση του SAF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*