Καιρός: Πότε υποχωρεί το μελτέμι – Πού θα “χτυπήσει” 40άρια η θερμοκρασία

Newsroom.
21/06/2024 06:05
 
 
 

Ισχυροί άνεμοι έως και τοπικά επτά – οκτώ μποφόρ αναμένεται να πνέουν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νότια τμήματα των Δωδεκάνησων και την ανατολική Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα για τις Κυκλάδες ο καιρός προβλέπετε γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 33  βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά: 
«Η μεγαλύτερη βαρύτητα για την Παρασκευή – Η αυξημένη επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω του ενισχυμένου μελτεμιού, της ζέστης και του ξηρού καιρού. Η ζέστη θα είναι αισθητή την Κυριακή και τη Δευτέρα, που θα “σπάσει” πρόσκαιρα το μελτέμι .»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 211 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*