Λαϊκή Συσπείρωση: Είναι πρόκληση να ζητά ο Περιφερειάρχης 300 εκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις σε τουριστικές επενδύσεις

Newsroom.
17/07/2024 18:46
 
 
 

Είναι πρόκληση να ζητά ο Περιφερειάρχης να βρει το κράτος 300.000.000,00 ευρώ για ενίσχυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων στον τουρισμό, την ίδια στιγμή που ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια και ξεζουμίζεται από τη φοροληστεία.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι  προσπαθούν να σηκώσουν πάλι το «τουριστικό θαύμα» μέσα στις αδιανόητες συνθήκες που ζουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι στον τουρισμό.

Οι ανικανοποίητες κοινωνικές ανάγκες αντίθετα βρίσκονται απαξιωμένες στη λίστα των προτεραιοτήτων της περιφερειακής αρχής, κι ας έχουν φτάσει στο απροχώρητο τα προβλήματα στην υγεία, τη παιδεία, το νερό, την ενέργεια και τα απορρίμματα. Εκεί λύση έχουν βρει, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή τους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πληρώνουν για όλα οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές όπως ζητείται και τώρα, να στερηθούν επιπλέον τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, για να δοθούν επιδοτήσεις στους τουριστικούς ομίλους, αντί στις ανάγκες τους.

Στην ίδια κατεύθυνση και η κυβέρνηση που έχει ήδη εξασφαλίσει τριακόσια ογδόντα επτά εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να ξεκοκκαλίσουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό.

Το συγκεκριμένο αίτημα του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο είναι ξένο  με τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, που δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τα προβλήματα που του δημιουργεί αυτή η ανάπτυξη,  βιώσιμη για τους λίγους και αβίωτη για τους πολλούς.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα η Λαϊκή Συσπείρωση θα αγωνίζεται να μπουν επιτακτικά μπροστά και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες του λαού μας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*