Το Ατελιέ του Αλέκου Φασιανού ανοίγει τις πόρτες του για το καλοκαίρι στην Κέα

Newsroom
18/07/2024 09:44
 
 
 

 

Mε 3 ενδιαφέρουσες δράσεις ανοίγει τις πόρτες του για το καλοκαίρι το Σάββατο 20 Ιουλίου το Ατελιέ του Αλέκου Φασιανού στην Κέα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η πρώτη δράση είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ατελιέ και κατοικία του Αλέκου Φασιανού και στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών, μέσα σε ένα γιορτινό, καλοκαιρινό και πολύχρωμο κλίμα.

Με την χρήση κολλάζ και «φασιανικών» στοιχείων, τα παιδιά φτιάχνουν τη δική τους θάλασσα και ευαισθητοποιούνται για την προστασία της μέσα από την δική τους προσωπική δημιουργία.

Ώρα: 18:00
Διάρκεια: 60’
Ηλικίες: 4-9 ετών
Πληροφορίες & εγγραφές: 2288360005.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 19:00 από την Πιάτσα στην Ιουλίδα και περιλαμβάνει μια βόλτα εξερεύνησης στα γραφικά σοκάκια της, συζητώντας για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις σημαντικές εξελίξεις του νησιού με την πάροδο του χρόνου.

Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα θαυμάσουν το ιστορικό Δημαρχείο όπου θα συναντήσουν την Δήμαρχο του νησιού για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο ατελιέ του Αλέκου Φασιανού. Με την συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού Κέως Πολιτισμός.

Διάρκεια: 19:00-20:00
Κόστος: δωρεάν
Κρατήσεις θέσεων: contact@alekosfassianos.gr
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Η 22η Γιορτή Παραμυθιών, αφιερωμένη στη γυναίκα, στον εξωτερικό χώρο του ατελιέ του Αλέκου Φασιανού (Σκαλάκια μουσείου Αλέκος Φασιανός)

Ώρα 20:30 (Για εφήβους και ενήλικες)

«Ιφιγένεια» (ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)
Ένα κορίτσι που γίνεται γυναίκα μέσα σε μια μέρα. Η Ιφιγένεια ταξιδεύει με όλη την αθωότητα και την αφέλεια της νεότητάς της, να συναντήσει για πρώτη φορά τον ήρωα που θα παντρευτεί. Στην Αυλίδα όμως έρχεται αντιμέτωπη με την πολιτική μεγάλων ανδρών και την απόφαση των δικών της ανθρώπων να τη θυσιάσουν, για να συνεχιστεί ο πόλεμος. Κι όταν οι άνδρες προετοιμάζουν τον βωμό της θυσίας, μια γυναίκα είναι αυτή που τελικά θα τη σώσει και θα την ανεβάσει στον ουρανό, για να συντροφεύει τους θεούς.
Ιστόρηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου

«Υπατία» (ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)
4ος αιώνας μ.Χ. Μαθηματικός, φιλόσοφος, αστρονόμος… κι όμως γυναίκα. Η Υπατία, ένα ελεύθερο πνεύμα αδικημένο από την ιστορία, σαν αερικό πέρασε και δίδαξε, μοίρασε γνώση και χάθηκε μέσα στο χρόνο. Χωρίς γραπτό αποτύπωμα, μένουν μόνο οι περιγραφές και οι αφηγήσεις, για να την υμνούν και να την κρατούν ζωντανή ανά τους αιώνες. Η ιστορία της περισσότερο διαχρονική και επίκαιρη από ποτέ, σύμβολο όχι μόνο της ελεύθερης σκέψης, αλλά και της ανάγκης για ισότητα. Ο βίαιος χαμός της μας γεμίζει ερωτήματα: αν η Υπατία ζούσε σήμερα, η μοίρα της θα ήταν διαφορετική;
Ιστόρηση: Σοφία Λουκά

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*