Για πρώτη φορά Πανκυκλαδική συνάντηση για θέματα υγείας με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Newsroom.
19/07/2024 16:54
 
 
 

 

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συνάντηση για τα θέματα Υγείας των Κυκλάδων, το συντονισμό της οποίας ανέλαβε και πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Γραφείο Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας.

H συνάντηση αυτή αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός για τα δεδομένα των Κυκλάδων καθώς για πρώτη φορά το σύνολο των Δημάρχων και των εκπροσώπων των φορέων Υγείας όλων των νησιών συμμετείχαν σε συζήτηση με τους επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου και ο Πρόεδρος 2 ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός βρέθηκαν στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ενημερώθηκαν για όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το κάθε νησί ξεχωριστά σε μια συζήτηση που ξεπέρασε τις 3 ώρες, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Πρόεδρος
του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους των φορέων της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έκαναν εξαρχής δεκτή την πρόταση του Προέδρου να οργανώσει για πρώτη φορά αυτή την πανκυκλαδική συνάντηση, με στόχο τέτοιου είδους θέματα που είναι κοινά ζητούμενα για όλα τα νησιά να αντιμετωπίζονται συλλογικά και σε επίπεδο νομού.

Χαιρόμαστε δε ιδιαίτερα που ο Υπουργός Υγείας, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα των θεμάτων, ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη αυτή θα επαναληφθεί σύντομα ώστε να υπάρχει άμεση παρακολούθηση των εξελίξεων και των αλλαγών.

Ελπίζουμε η συνάντηση αυτή να έχει θετικά αποτελέσματα και να επιφέρει λύσεις σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που απαιτεί συνεχή διεκδίκηση και τεκμηρίωση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 6 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*