Νάξος: Παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του Τάε Κβον Ντο δίπλα στο κύμα (video)

Newsroom.
20/07/2024 16:37
 
 
 

 

Το τάε κβον ντο είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη. Είναι μία από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και, από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα.

Θεωρείται από τις πλέον αναπτυγμένες πολεμικές τέχνες όσον αναφορά τα λακτίσματα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στη σωματική αντοχή, καθώς και στη ταχύτητα, ακρίβεια και ευλυγισία των ποδιών.

Μικρά παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του συναρπαστικού αυτού αθλήματος, δίπλα στο κύμα, στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Προκοπίου Νάξου.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Ευστρατίου, προπονητή στο Ολυμπιακό άθλημα Τάε Κβον Ντο, βασική αρχή του Τάε Κουόν Ντο που έχει πολλαπλά οφέλη σωματικά αλλά και ψυχικά, είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, ενώ στόχος των προπονητών είναι να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τις αξίες της ζωής.

Ο κ. Πλάτων Ντομπάς, υπεύθυνος στίβου Πανναξιακός, τόνισε ότι η ευγένεια, η ακεραιότητα, η επιμονή και ο αυτοέλεγχος, είναι ορισμένες από τις αρετές που αναπτύσσουν τα παιδιά κατά την ενασχόληση τους με το συγκεκριμένο άθλημα, που τα βοηθούν αργότερα στις ζωές τους σε πολλά επίπεδα.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 139 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*