«Γιορτή του Βοσκού» στην Κωμιακή: Μια βραδιά αφιερωμένη στους βοσκούς την παράδοση και τη γαστρονομία

Newsroom
21/07/2024 17:27
 
 
 

 

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην αυλή της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή, θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή του Βοσκού», μια εκδήλωση που υπόσχεται να φέρει κοντά τους παρευρισκόμενους με την παραδοσιακή ζωή των βοσκών. Η γιορτή οργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο και τον Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση του επαγγέλματος των βοσκών, από το παρελθόν έως το παρόν, καθώς και μια έκθεση τυροκομικών αντικειμένων. Θα πραγματοποιηθεί επίσης τυροκόμηση (τυροκομιό) με παραδοσιακή τεχνική, ενώ ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννης Πολίτης, θα μιλήσει για την παλιά και τη σύγχρονη τυροκομία.

Η βραδιά θα είναι γεμάτη γεύσεις και ήχους της παράδοσης. Τυρί, κρασί και ψωμί θα προσφερθούν στους επισκέπτες, ενώ η ζωντανή μουσική και ο χορός θα κρατήσουν το κέφι ψηλά. Κωμιακίτικα βιολιά και τζαμπουνοτούμπακα θα συνοδεύουν τη βραδιά, ενώ οι Γιάννης Βιτζηλαίος (τραγούδι, λαούτο), Μανώλης Πρεβενιός (βιολί) και Στέλιος Χωριανόπουλος (λαούτο) θα τραγουδήσουν κοτσάκια και το παραδοσιακό τραγούδι του βοσκού.

Σε συνέντευξή τους στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής, Βαγγέλης Κορρές, και ο καθηγητής Γιάννης Πολίτης αναφέρθηκαν διεξοδικά στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την προώθηση της τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*