Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες της Νάξου – Αντιμέτωπος με πρόστιμα 60.000 ευρώ ο Δήμος

Newsroom
22/07/2024 11:02
 
 
 

 

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν οι παραλίες της Νάξου ενώ σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την ημέρα που θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Ωστόσο, τα πρόστιμα έχουν αρχίσει ήδη να βεβαιώνονται από το Λιμεναρχείο αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι περισσότερο από το μισό καλοκαίρι ήδη έχει περάσει, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως υπεύθυνος φορέας, δεν έχει οριοθετήσει με σημαδούρες τις κολυμβητικές περιοχές, ένας ακόμη λόγος που το Λιμεναρχείο βεβαιώνει πρόστιμα στο Δήμο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr μέχρι σήμερα το ύψος του ποσού που καλείται να πληρώσει ο Δήμος ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Το θέμα με τίτλο «Λήψη απόφασης για άσκηση ενδικοφανών Προσφυγών κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων Λιμεναρχείου Νάξου» που αφορά τα παραπάνω, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 23, Ιουλίου όπου η δημοτική αρχή θα αναζητήσει τρόπους ώστε να μην πληρωθούν τα πρόστιμα.

Τα πρόστιμα, τα οποία συνεχώς διπλασιάζονται καθώς ο Δήμος δε συμμορφώνεται με τη σχετική νομοθεσία, βεβαιώνονται από το Λιμεναρχείο σε διενεργούμενους ελέγχους σε πολυσύχναστες παραλίες, όπως ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα και η Πλάκα, όπου διαπιστώνεται ότι ο Δήμος δεν μερίμνησε για την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού ναυαγοσωστών, όπως όφειλε. Επίσης, σε ελέγχους του Λιμεναρχείου που πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, διαπιστώνεται ότι ο Δήμος ως υπεύθυνος φορέας δεν μερίμνησε να επισημάνει τα όρια στα οποία φτάνουν συνήθως οι λουόμενοι, τοποθετώντας σειρά ευδιάκριτων πλωτών σημαδούρων κίτρινου χρώματος.

Σημειώνεται ότι για όσο διάστημα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει να αφήνει ακάλυπτες τις παραλίες από ναυαγοσώστες, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα βεβαιώνονται πρόστιμα. Το ίδιο ισχύει και για τη μη επισήμανση με πλωτές σημαδούρες, των ορίων στα οποία φτάνουν οι λουόμενοι.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 163 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*