Ντέμη Γεωργίου: Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη από την οποία πέθανε η πρώην παίκτρια του MasterChef

Newsroom.
22/07/2024 19:35
 
 
 

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της σεφ Ντέμη Γεωργίου, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο μαγειρικό ριάλιτι, MasterChef.

Η πρώην παίκτρια του MasterChef έδωσε τα τελευταία 24ωρα μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από βακτηριακή μόλυνση που υπέστη.

Συγκεκριμένα, η Ντέμη Γεωργίου υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη, όσο βρισκόταν στην Πάρο όπου εργαζόταν. Όταν την παρέλαβε το ΕΚΑΒ, δεν είχε επίπεδο συνείδησης και βρισκόταν σε κώμα.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας της Πάρου. Εκεί, οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και διασωληνώθηκε.

Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι φίλοι της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έχασαν τόσο ξαφνικά το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε τι προκάλεσε τον θάνατο της σεφ, μιλώντας στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μαριάντα Πιερίδη σήμερα (22.07.2024).

«Η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που ως αποτέλεσμά της, τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό, η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν λίγες μέρες.

Αν η κοπέλα είχε πάει σε νοσοκομείο όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ακριβώς μικρόβιο, που ήταν και δυνατό, προκάλεσε το σηπτικό σοκ.

Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται κάνουν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 246 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*