Γιώργος Ανωμερίτης: Ο Γερουλάνος πληροί τα κριτήριά μου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Newsroom.
24/07/2024 08:03
 
 
 

“Το ΠΑΣΟΚ όπως και τα άλλα είναι κόμμα, δεν είναι εκδρομικό σωματείο που εκλέγει κάποιον πρόεδρο έτσι για να εκλέξει κάποιον”, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «όλα αυτά είναι μια λάθος διαδικασία, κακώς άνοιξε αυτό το θέμα όπως άνοιξε και κακώς συνεχίζεται. Το κεντρικό θέμα των ευρωεκλογών ήταν η μεγάλη ήττα του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, αλλά το ξεχνάμε αυτό».

«Η δική μου προσέγγιση ήταν πάντα προσέγγιση θέσεων και κριτηρίων, με ενοχλεί πολύ όλη αυτή η διαδικασία “καλλιστείων”, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ όπως και τα άλλα είναι κόμμα, δεν είναι εκδρομικό σωματείο που εκλέγει κάποιο πρόεδρο έτσι για να εκλέξει κάποιον. Ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι εν δυνάμει μελλοντικός πρωθυπουργός ή έστω αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν είπα ότι υπήρχε θέμα στο ΠΑΣΟΚ, είπα ότι ετέθη σε λάθος στιγμή, την επόμενη μέρα των εκλογών. Το θέμα μας αυτό θα μπορούσε να είναι πιο μετά, αφού συζητηθούν τα αποτελέσματα», τόνισε ακόμη ο πρώην υπουργός.

«Εγώ έχω ξεκάθαρα κριτήρια, πρώτον όποιος εκλεγεί θα πρέπει να είναι βουλευτής. Στη Βουλή γίνεται η διεργασία η πολιτική. Δεύτερον, θα πρέπει να έχει ασκήσει διοίκηση. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι ωραίες ιδέες εμένα, μ’ ενδιαφέρει να μπορεί να διοικεί. Ο Παύλος Γερουλάνος πληροί τα κριτήριά μου», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ της ενοποίησης της Κεντροαριστεράς, απάντησε ότι «σε αυτόν τον τόπο αυτό που λείπει είναι η συνεργασία. Αν είχαμε συνεργασίες, αν είχαμε κράτος σταθερό, θα είχαμε και απλή αναλογική. Δυστυχώς λείπει η λογική της συνεργασίας σε όλα τα κόμματα, μακάρι να υπάρχει, αλλά αυτό γίνεται πάνω σε θέσεις, πάνω σε αρχές και όχι ευκαιριακά από εκλογή σε εκλογή».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*