Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ολοκληρώθηκε το Εορταστικό Τριήμερο στον Καλόξυλο

Newsroom.
24/07/2024 08:30
 
 
 

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα όμορφο χωριό της Νάξου, τον Καλόξυλο, άρχισε να έρχεται κόσμος πολύς, παιδιά, κυρίες, κύριοι…

Περπατούσαν σαν μαγεμένοι μέσα στα πεντακάθαρα σοκάκια και ήταν σαν μια μαγική δύναμη να τους ωθούσε πιο βαθιά στο χωριό και πιο βαθιά.

Ήταν οι μουσικές, που λες και ερχόταν από τα ουράνια; Οι μεθυστικές μυρωδιές, που απλωνόταν στον αέρα; Οι αλλοτινές χαμένες γεύσεις; Η ανάγκη για την ανθρώπινη επικοινωνία, για την εμπειρία;

Όλο το χωριό γέμισε χαρούμενες φωνές, γέλια, συζητήσεις, τραγούδια, χορούς.
Χορταίνει η όραση, η όσφρηση, η γεύση, η ακοή. Χορταίνει η ψυχή!

Τρεις μέρες κράτησε η γιορτή, μα ήταν αρκετές για να ξετρυπώσει η χαρά από το μουντρούμι της μιζέριας και της συνήθειας, να ξεχυθεί παντού και σαν δροσερό νεράκι να ξεδιψάσει την δίψα για ζωή!
Μακάρι, να πετύχαινε τόσα πολλά ένα τριήμερο! Τι όμορφα που θα ήταν!

Όπως και να είναι, εμείς ζήσαμε ένα παραμύθι στον Καλόξυλο. «Ταξιδέψαμε» με γεύσεις, μουσικές, παραμύθια, παιχνίδια. Περάσαμε καλά και προσπαθήσαμε να ευχαριστηθούν και όσοι επισκέφτηκαν το χωριό αυτές τις μέρες!

Άνθρωποι λίγοι, μα άξιοι οι κάτοικοι του Καλόξυλου. Ευγενικοί, φιλόξενοι, «άνοιξαν» το χωριό, τα σπίτια τους, την καρδιά τους, στους επισκέπτες.

Εμπνευστές και με ακάματη εργατικότητα ο Γιώργος Καμβύσης, η Κατερίνα Μουστάκη και η Κατερίνα Ανδριέλου. Μέρες πολλές σχεδιάζαμε, προγραμματίζαμε, στήναμε, αγχωνόμαστε…

Πόσα ευχαριστώ θα πρέπει να ειπωθούν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας για όλους αυτούς, που χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχτηκαν να βοηθήσουν. Και είναι τόσο πολλοί!

Η συνδιοργανώτρια μας Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Έπαρχος Νάξου ΙωάννηςΜαργαρίτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Όσοι ασχολήθηκαν με τα παιδιά: Νίκη Κεφαλά (μύηση στα βότανα του τόπου μας), Αγγελική Θεοφίλου και Μαρία Χωριανοπούλου (εικαστικά), Μαρίνα Μαστρογιαννοπούλου και Δήμητρα Κονδύλη (κουκλοθέατρο), Φιλίππα Καραμολέγκου (θεατρικό παιχνίδι), Μιχάλης Κύλης (παραδοσιακά παιχνίδια).

Όσοι συμμετείχαν στις «Γευστικές Διαδρομές»:Γιάννης Βάβουλας, Χάϊδω Κουτεντέ, Στέλλα Φουτάκογλου- Τσουνέλη, Έλλη Μαρκόπολι, ΒαγγελίτσαΤσελέντη, Σοφία Σκυλάκη, Μαρία Γιώτα, Στυλιανή Βαλληνδρά, Ελευθερία Σαλτερή, Μαρία Ανδριέλου, Τίνα Ντέκα.

Τις χρυσοχέρες κυρίες του χωριού για τα εκπληκτικά γλυκά τους.
Τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μαγειρικής.
Την κριτική επιτροπή : Γιώργος Λογοθέτης, Γιώργος Δημητροκάλλης και Γιώργος
Καμβύσης.
Όσους πρόσφεραν τοπικά κρασιά.

Επίσης:

Τον Γιώργο Δημητροκάλλη, την Ειρήνη Δημητροκάλλη και την Βαλεντίνα για τις πολύτιμες οδηγίες και τις εύγεστες και πρωτότυπες συνταγές τους.
Τον Κώστα Χουζούρη για τα προϊόντα της φάρμας του και τα παραδοσιακά αντικείμενα.

Τον Αλέξανδρο Καλογερά και όλους όσοι πήραν μέρος στα μουσικά δρώμενα:
Παραδοσιακή μουσική: Στέφανος Ψαρράς, Αντώνης Σαλτερής και Βασίλης Τσακωνιάτης.
«Μουσικές αποκαλύψεις»: Άννα Δανιηλίδη, πιάνο, ΚαθλήνΚαλογερά, βιόλα, Γιάννης Μακρίδης, πιάνο, Κατερίνα Δρομιάδη, πιάνο, Κωνσταντίνος Σαρρής, κιθάρα.
«Μελωδικό ταξίδι»: Γιάννης Φιλιππουπολίτης, πιάνο και τραγούδι, Κώστας Βασιλιάγκος, τραγούδι, Στάθης Δρογώσης, πιάνο και τραγούδι και η μικρή Ανδριάννα Δρογώση, τραγούδι.
«Απόψε έχουμε σουαρέ»: Γιώργος Λάσκαρις, Χρήστος Βομπράκης, Θοδωρής Πεγκούσης, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, και Σπύρος Πανουσόπουλος.

Οι δράσεις μας δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν βοηθούσαν οι πάντα πρόθυμοι κάτοικοι του Καλόξυλου, μικροί (Μαρίλια, Μελίνα, Μάριος, Μάνος) και μεγάλοι.

Η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου (ιδιαίτερα η Ευδοκία Μάκαρη και ο Μανώλης Παραράς), ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων (ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής και το εργατικό προσωπικό) για τον καθαρισμό του χωριού και του Δρακούλη και την μεταφορά των καθισμάτων και τον Σύλλογο Χειμαρροτσικαλαριωτών «Τ’ Απάνω Κάστρο» για την παραχώρηση των απαιτούμενων τραπεζιών και καρεκλών.

Και φυσικά ευχαριστούμε τους χορηγούς: BLUE STAR FERRIES, TORTUGA, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Σούπερ Μάρκετ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ, GreenFox, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, Anamnesia hotel, AVANCE rentacar, NAXOS PREMIUM, SMK GROUP Μ. Συριανός, ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΓΑΛΑΝΗ, Mitos ARTernative BAR, ΣΠΕΙΡΑ Διαφημιστική.

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 39 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*