Μύκονος: Ρυμούλκηση αγκυροβολημένης θαλαμηγού με 11 Γερμανούς στον όρμο Ψαρρού

Newsroom.
24/07/2024 16:11
 
 
 

 

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη ενός θαλαμηγού-αναψυχής (Θ/Γ-Α/Ψ) σκάφους, με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Γερμανίας), σε δυσχερή θέση λόγω μηχανοηλεκτρολογικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ψαρρού της Μυκόνου.

Το Θ/Γ-Α/Ψ βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή και παρασυρόταν στα βράχια, λόγω απαγκίστρωσης της άγκυράς του.

Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος, καθώς και ένα (01) ρυμουλκό (Ρ/Κ) προς παροχή συνδρομής.

Το Θ/Γ-Α/Ψ, με τη συνδρομή του ρυμουλκού, απομακρύνθηκε από την βραχώδη ακτή και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα του νέου λιμανιού της Μυκόνου, με τη συνοδεία του Ρ/Κ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*