Μήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Newsroom.
24/07/2024 16:25
 
 
 

Πενήντα χρόνια συμπληρώνει σήμερα η σύγχρονη ελληνική Δημοκρατία. Μια πορεία με πολλές προκλήσεις, πρόσωπα, γεγονότα, εξελίξεις.

Μα με μια κατεύθυνση, την ευρωπαϊκή και μια συνιστώσα, τη σταθερότητα. Τους αγώνες που έγιναν για να κατακτήσουμε όλα όσα σήμερα θεωρούνται ως δεδομένα, οφείλουμε να τους διαφυλάξουμε στη μνήμη μας ως πολύτιμο σηματοδότη, που πάντα θα μας θυμίζει πως η ελευθερία και η δημοκρατία επιτυγχάνονται με θυσίες.

Κρατάμε ως παρακαταθήκη τον σπόρο που φυτεύθηκε με αίμα πριν πενήντα χρόνια, και σήμερα έγινε δέντρο που προσφέρει απλόχερα καρπούς στην κοινωνία μας, με λιγότερες διακρίσεις, περιορισμούς και αποκλεισμούς. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες, με πίστη στις αξίες που οι πρόγονοι μας μεταλαμπαδεύσαν σε χιλιάδες γενιές.

Εδώ, στον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία, η Δημοκρατία πληγώθηκε αλλά δε λύγισε. Σήμερα λοιπόν, με αναφορές στο παρελθόν αλλά ταυτόχρονα και με αναγωγή στο μέλλον, το μήνυμα δεν έχει χαρακτήρα επιστεγάσματος αλλά ώθησης για νέες διεκδικήσεις!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*