Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από καρδιοπάθειες: Διεύρυνση αριθμού παθήσεων οι οποίες κρίνονται ως μη αναστρέψιμες

Newsroom.
24/07/2024 17:12
 
 
 

Υπεγράφη χθες η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά, με την οποία αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Στη συγκεκριμένη απόφαση περί της αύξησης του αριθμού των μη αναστρέψιμων παθήσεων, η οποία θα ισχύσει άμεσα, περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός συγγενών και επίκτητων καρδιοπαθειών.

Πρακτικά σημαίνει τούτο ότι σημαντικότατος αριθμός συμπασχόντων μας θα κρίνονται άπαξ από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΦΚΑ (ΚΕΠΑ) και το ποσοστό αναπηρίας θα τους ακολουθεί εφ όρου ζωής με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ο κατάλογος των σχετικών παθήσεων υιοθετήθηκε κατόπιν εισήγησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, ως γνωστόν, εισήγηση η οποία στηρίχθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του αρμόδιου υπουργείου προς διετίας περίπου. Ήρθε η ώρα της υλοποίησης, κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να βρει τόσο την ΚΥΑ με Αριθ. Πρωτ. Φ80100/40417 όσο και τον αναθεωρημένο πίνακα των σχετικών παθήσεων : https://ypergasias.gov.gr/wp-content/uploads/2024/07/%CE%B1%CF%81.KYA-40417_17-07-2024- .

Ευχαριστούμε όλους όσους και όσες συνέβαλαν σε μία πολύ σημαντική για τους καρδιοπαθείς συμπολίτες μας απόφαση, η οποία θα διευκολύνει τα μέγιστα την καθημερινότητα μεγάλου αριθμού ασθενών κάθε υποκατηγορίας, παιδιών και ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες κ. Κων. Χόρτη στο τηλ. 6975592614 καθώς και στον επίσημο ιστότοπό μας kardiopatheia.gr.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*