Δημήτρης Βασαλάκης για τη θεατρική παράσταση «Σταματία το γένος Αργυροπούλου»: Και οι 12 ήταν υπέροχες!

Newsroom
28/07/2024 01:09
 
 
 

 

Του Δημήτρη Βασαλάκη

Όχι δεν πρόκειται για κινηματογραφική ταινία αλλά για την υπέροχη θεατρική παράσταση «Σταματία το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου που παρακολουθήσαμε στο Δημοτικό θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου δώδεκα γυναίκες, η κάθε μία με τον τύπο της, ενσάρκωσαν υποδειγματικά την Σταματία σε διάφορες στιγμές της ζωή της σε υπέροχους μονόλογους.

Το λιτό και λειτουργικό σκηνικό, η ωραία μουσική επένδυση συμπλήρωσαν αρμονικά την παράσταση που ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό.

Ο νέος σκηνοθέτης του Δήμου (αν και δεν έχει υπάρξει παλιός τουλάχιστον τα τελευταία 40 !!!! χρόνια από ότι θυμόμαστε) Θανάσης Αντωνίου ήρθε φαίνεται με όρεξη για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτιστικής μας αταραξίας.

Ξεκινώντας θεατρικά σεμινάρια από την αρχή του χρόνου παρουσίασε το αποτέλεσμα τους με δύο εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις –την «Σταματία» και το «Τα μάτια τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου – και προγραμματίζει θεατρικό φεστιβάλ το φθινόπωρο σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Μπορεί ένας «Θανάσης» να φέρει την Άνοιξη μέσα στον βαρύ πολιτιστικό μας χειμώνα;
Τα πρώτα δείγματα γραφής μας κάνουν να ελπίζουμε και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.

Πρέπει όμως να αποδώσουμε και τα εύσημα στον Δήμο και τον υπεύθυνο πολιτισμού κ. Φλεριανό και ευχόμαστε να συνεχίσει να μας εκπλήσσει θετικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*