Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο – Από Πέμπτη ξανά λίγη δροσιά

Newsroom.
28/07/2024 07:30
 
 
 

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα από την αφόρητη ζέστη, ο καιρός σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 δείχνει και πάλι το θερμό του πρόσωπο με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Nέο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών, με τον Ιούλιο να μας αποχαιρετά με υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάσουν τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 και βαθμιαία θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 6-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Στις Κυκλάδες αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 31 Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα. Την Τρίτη ο υδράργυρος αναμένεται κατά τόπους να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 38 με 40 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς.

Η πρώτη ανάσα αναμένεται αργά την Τετάρτη και ο καιρός δροσίζει από την Πέμπτη όταν και όπως προβλέπει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*