Sea Diamond : Σημαντική νίκη μετά από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη για το ΔΛΤ Θήρας και τους δημότες

Newsroom.
30/07/2024 18:01
 
 
 

Η σχετική ανακοίνωση του Προέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Γεώργιου Αντ. Νομικού: 

Έπειτα από πολύχρονες και επίμονες μάχες στις δικαστικές αίθουσες, του εμπειρότατου και κορυφαίου νομικού, συμπατριώτη μας, κυρίου Στέλιου Παπανδρεόπουλου, κερδήθηκε μια πολύ σημαντική νίκη, για τις διεκδικήσεις του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των δημοτών μας, μετά την βύθιση του SEA DIAMOND.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ευχαριστεί, τον κύριο Στέλιο Παπανδρεόπουλο για την άριστη συνεργασία μας, την καθοδήγηση, τις συμβουλές  και την μαχητικότητα του, για το SEA DIAMOND αλλά και σε πολλά άλλα θέματα.

Το καθ’ ημάς Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γνωστοποιεί ότι υπό του Συμβουλίου Επικρατείας εξεδόθησαν, μετά από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη που άρχισε από το έτος 2008, οι τρεις πρώτες αποφάσεις του, επί Προσφυγών που είχαν ασκήσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου οι τρεις συνυπεύθυνες, για το ναυάγιο του SEA DIAMOND εταιρείες του Κυπριακού Ομίλου LOUIS.

O λόγος της άσκησης των Προσφυγών ήταν η άρνηση του Ομίλου LOUIS να πληρώσουν τα τέλη ναυαγίου που ο νόμος προβλέπει για την βύθιση του πλοίου στον Κόλπο της Καλντέρας. Οι τρεις αυτές αποφάσεις, αφορούν μία συνολική και για τις τρεις οφειλή ύψους 3.156.187 Ευρώ, το οποίο από του καταλογισμού οφείλεται με τις προσαυξήσεις του και τους τόκους επ’ αυτών.

Διευκρινίζεται ότι εκτός των παραπάνω εκκρεμούν και άλλες αδίκαστες στην ουσία τους υποθέσεις γιατί και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου και το Εφετείο Πειραιώς έχουν αναστείλει μέχρις ότου για την αρμοδιότητα αποφανθεί το Συμβούλιο Επικρατείας.

Όλες αυτές τώρα οι εκκρεμούσες υποθέσεις, θα ζητηθεί, να συζητηθούν στο αρμόδιο ΣτΕ. Η συνολική οφειλή σε κεφάλαιο, η έχουσα καταλογισθεί, ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια και υπολείπονται οι νέοι καταλογισμοί που αμέσως θα γίνουν.

Τέλος να γνωρίσουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απήλλαξε την συμπατριώτισσα ναυτική Πράκτορα του βυθισθέντος πλοίου με την κρίση ότι αυτή προσωπικά δεν ευθύνεται για τα χρέη των εταιρειών του LOUIS.

Πηγή: kykladiki.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*