Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
31/07/2024 16:28
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-ακόμα δεν… φθινοπώριασε και έσπευσαν να αναθέσουν την οριοθέτηση των κολυμβητικών περιοχών της Νάξου; «Απόψε φθινοπώριασε/ και τ’ όνειρο ξεθώριασε». Ιστορία για γέλια και για κλάματα. Αφήγημα Λιανού.

-βλέπω ταχύτητα κοχλία και μυαλό πεταλίδας; Και σε ποιον ανατίθεται σχεδόν Αυγουστιάτικα η οριοθέτηση; Ένα ενδιαφέρον κουίζ για τους έξυπνους και υποψιασμένους αναγνώστες μου.

-δεν ξέρει ότι υπάρχει νομοθετημένη διαδικασία καθορισμού των πολυσύχναστων παραλιών; Και είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ακόμα; Εδώ μιλά για… απορριφθείσα εταιρεία και όχι για την προσφορά της! Αλήθεια ξέρει τι σημαίνει «παθητική νομιμοποίηση»;

-θα μπορούσαν να κάνουν απευθείας ανάθεση και για ναυαγοσωστική κάλυψη; Γιατί δεν το προχώρησαν αφού …ναυαγοσώστες υπάρχουν!

-στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας πήγαν οι Μητσοτάκης-Βρούτσης- γι’ αυτό πάμε τόσο καλά!-, αν και τον δεύτερο δεν τον είδα σε κάποια αστεία φωτογραφία με αδιάβροχο, όπως τον Κυριάκο και τη Μαρέβα.

-για τον γκέϊ Διόνυσο στην τελετή έναρξης ακόμα δεν αντέδρασε το …αφεντικό; Τουλάχιστον ο δημοτικός εκπρόσωπος του νησιού του Διονύσου;

– «η νεοεκλεγής διοίκηση» του Πανναξιακού, με τη πρώτη ανακοίνωσή της πέταξε τη… γραμματική στην εξέδρα;

Είναι αλήθεια ότι…

-την απροκάλυπτη και προκλητική κοματικοποίηση του κράτους μάς θύμισε το περασμένο Σαββατοκύριακο η τουριστική βόλτα στο νησί μας του σαμαρικού υφυπουργού Εργασίας και Κονωνικής Ασφάλισης Κ. Καραγκούνη, βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας;

-με την καθιερωμένη περαντζάδα και φωτογράφιση συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου «στην όμορφη Νάξο», όπως είπε; Την αγορά ή μάλλον τις αγορές εργασίας ξέχασε. Όλως τυχαίως. Η υγεία και η ασφαλεια στην εργασια είναι οι αρμοδιοτητές του. Όλως τυχαίως.

-δήλωσε, πάντως, ότι «θέλουμε να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας με ειδική έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια». Θέλετε, ε; Βουλησιαρχία. Και οι μισθοί; Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ των 27 (κατά κεφαλήν ΑΕΠ, προσαρμοσμένο στο επίπεδο τιμών). Οι μέσες ονομαστικές ετήσιες αποδοχές των Ελλήνων μισθωτών είναι στις πέντε χαμηλότερες της ΕΕ.

-η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στο νησί πώς ελέγχθηκε; Ήλθε σε χρόνο που ούτε τις σχετικές Υπηρεσίες μπορούσε να επισκεφτεί, όπως η Δόμνα, η προκάτοχός του. Για τον υπουργό των… σκόιλ ελινίκου, δεν το συζητάμε.

-έλειπαν από τη συνλαντηση σημαντικοί φορείς; Πού ήταν η εστίαση, ο μεγαλύτερος υποδοχέας εργοδοτών και εργαζομένων; Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό; Οι δωματιούχοι; Οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα, στην οικοδομή, στον Δήμο, την Περιφέρεια κ.λπ.; Δεν κλήθηκαν ή κλήθηκαν και δεν πήγαν; Τους «γλέπου», για να χρησιμοποιήσουμε την…κραγκούνικη διάλεκτο. Ας μη μιλήσω για την Επιθεώρηση Εργασίας…

Είναι αλήθεια ότι…

-έχουν …ματιάσει τον Λιανό για κάποιο λόγο που δεν ξέρουμε; Όλα καλά και άγια τα έκανε με τους ναυαγοσώστες, αλλά ναυαγοσώστες δεν έχουμε. Όλοι οι άλλοι φταίνε και όχι αυτός, ο μοναδικός φταίχτης. Ναυαγός στο πέλαγος της ανικανότητας. Καλά του τα λένε ή μάλλον του τα ψέλνουν ο Χατζηανδρέου και ο Πολυκρέτης.

-ρεζίλι των σκυλιών μας έκανε παγκοσμίως; Παραλογισμός το αφήγημα Λιανού. Και καμαρώνει γι’ αυτό ή μασά τα λόγια, μαζί με τη γλώσσα του; Εκτός από τα αποθέματα νερού, πέφτει και το απόθεμα ανοχής και σοβαρότητας.

-και η Μήλος απέκτησε ναυαγοσώστες; Ο κουτα-Λιανός και ο Θα-τσαράς το έμαθαν;

-προεξοφλεί ο δημαρχούλης ότι δεν θα εκδοθούν πράξεις επιβολής προστίμων; Από πού προκύπτει ότι «δεν συνήφθησαν συμβάσεις άνευ υπαιτιότητας», όπως λέει ο νόμος; Είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες, αλλά τηρήθηκαν όσα ορίζονται; Οι αστικές και ποινικές ευθύνες παραμονεύουν, για κάθε υπεύθυνο, είτε του Δήμου, είτε του Λιμεναρχείου είτε της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

-υπάρχει βαριά αμέλεια του Δήμου, «έλλειψη της απαιτούμενης επιμέλειας του μέσου συνετού και ευσυνείδητου ανθρώπου», «πρόβλεψη του ζημιογόνου αποτελέσματος» ως αναγκαστικής συνέπειας των πράξεων του»;

-διαβάσατε κάποιους τίτλους για να δείτε τη δημοσιογραφική και «δημοσιογραφική» προσέγγιση; «Αφαίρεση του βραβείου “Γαλάζια Σημαία” από τις παραλίες της Νάξου» ο ένας, «Υποστολή … σημαίας σε 22 παραλίες, οι τρεις στην Νάξο» ο άλλος. Ο πρώτος, ο δημοσιογραφικός, δίνει βαρύτητα στο ότι το 100% των γαλάζιων σημαιών της Νάξου αφαιρέθηκε (3 από τις 7 στις Κυκλάδες), ο άλλος δίνει βαρύτητα πόσες αφαιρέθηκαν συνολικά!

-τα γιουσουφάκια του Λιανού γίνονται κάθε μέρα καταγέλαστα; Δεν φταίει η εξουσία του για ό,τι κάνει ή δεν κάνει αλλά αυτοί που κρίνουν την ασύγγνωστη αμέλεια και ανικανότητά του; Άφεριμ αγάδες μου. Το γκουβέρνο, το πρυτανείο της σίτισης να είναι καλά.

-έπαθε χουνέρι η δημαρχάρα μας; Γαλάζιος εκ γενετής και να υποστείλουν τις γαλάζιες σημαίες (του); Και ΟΛΕΣ να πάρει η ευχή; Έτσι μούρχεται να πάω να υψώσω κόκκινες ή σημαίες του Ερυθρού Σταυρού που έχω φυλάξει στο Γραφείο μου για ώρα ανάγκης!

-όλα είναι καλά δήμαρχε; Άλλη μια ανάρτηση, χωρίς αυτοκριτική και θα την πάθεις σαν τον Μητσοτάκη. Πάνω στο 41% κάθεται με αγαλλίαση και απόλαυση αυτός, στο 50,72% εσύ.

Είναι αλήθεια ότι…

-τόσες μπόμπες πέφτουν καθημερινά στη Νάξο, η …Χριστίνα Μπόμπα προβάλλεται μόνο; Το λάιφ στάιλ κύριε Γουότσον, το λάιφ στάιλ! Στοιχειώδες. Και τα λάικ των ινφλουένσερς για την κονόμα. Κοντά στον βασιλικό, όμως, ποτίζεται και η γλάστρα της διαφήμισης της Νάξου, αφού κουτσαίνει ή είναι ανύπαρκτο το δημοτικό διαφημιστικό πρότζεκτ.

-αυτό αποτελεί διακριτική ματαχείριση και …ρατσισμό για τις όμορφες ναξιώτισσες, αλλά και τις λοιπές επισκέπτριές μας;

-ήταν της αγίας Παρασκευής στο Πολίχνι; Η Μέση του έπεφτε μακριά. Και δεν έχει και εκλογική πελατεία. Εξάλλου εκεί υπάρχει σαντζάκ-μπέης. Πόσο κόσμο καθυσύχασε ή του υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημα ή προβληματάκι του, θα σας γελάσω. Πάντως, άκουσα ότι κάλεσε κάποιους, όπως συνηθίζει, σε ακρόαση στο γραφείο του. Ο «πονηρός πολιτευτής» του Σαββόπουλου ζει και… δημαρχεύει εν έτει 2024!

-είναι εργοτάξιον η Νάξος; Κομπάζει για τα αυτονόητα, ότι και καλά καθάρισε την Αγία Άννα, ενόψει της γιορτής του ομώνυμου ξωκλησιού; Συνεργός του αρμόδιου αντιδήμαρχου ο …Μεγάλος Τιμονιέρης. Να τον δω και πάνω στη …σκουπιδιάρα και τι!

-πάντα επί μητσοτακισμού χτυπά η λειψυδρία; Το 1989-1992 ο τότε πρωθυπουργός μάς πρότεινε να βάζουμε τούβλο στα καζανάκια για να μη χαλάμε πολύ νερό. Το θυμάστε;

-μιλά για την κατάληψη ο Λιανούλης και δαιμονοποιεί-εχθρός λαός κύριε Καμπανέλλη μας-, αλλά για την εγκατάλειψη του Δήμου, χωρίς σχέδιο και όραμα, μούγκα στη στρούγκα;

-το …θέατρο του Παντελιά στην κατάληψη του Δημαρχείου για τα τέλη ύδρευσης είχε και σκηνοθέτη; Τη φωνούλα του, όμως, δεν την έχουμε ακούσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με κάτι τέτοια events (you Know) μπορεί να γίνει και viral (yoy Know).

Είναι αλήθεια ότι…

-ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος έκανε δηλώσεις για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και αλλού έγιναν σχετικές εκδηλώσεις (σε Περιφέρειες και Δημαρχεία); Ο Δήμος μας; Αστειεύεστε; Άσε τι κάνουν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Λάρισας, Θεσ/νίκης κ.λπ.

-είναι μόνο οι χριστοδουλικοί ή υπάρχει ισχυρή, ως φαίνεται ομάδα εθνικιστική και ακραία στην ιεραρχία, όπως φάνηκε και φέτος σε νικοδημικά κηρύγματα; Η επίκληση του Χριστόδουλου δεν είναι τυχαία. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2004 δήλωνε: «Ενθαρρυνόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε τη Δεξιά του Κυρίου να δίδει κατευθύνσεις και να υποδεικνύει το δρόμο. Στο τέλος, η παντοδύναμη Δεξιά του Κυρίου δείχνει τι θέλει ο Θεός και τι θέλει ο λαός».

-το αφεντικό (φαντάσου πού καταντήσαμε) ήταν στο Έσσεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με τον Ρεχάγκελ; Ναι και από ΄κει την Κυριακή στον άγιο Νικόδημο. Ξέρει καλά το… «Πηδάλιο» ο τσίφτης.

-οι τουαλέτες στη λιμενική ζώνη, στο έμπα του λιμανιού ζέχνουν; Είναι ντροπή για τον όποιο πολιτισμό μας αυτή η μόνιμα άθλια εικόνα και κατάσταση. Μήπως ο δημαρχο-λιμενικός υπεύθυνος πρέπει να παρέμβει;

-πόσες ιδιότητες συγκέντρωνε εν ταυτώ ο αλήστου μνήμης Γεώργιος Παπαδόπουλος;

-ξενοδοχειακά οχήματα …καταπατούν τις θέσεις στάθμευσης των ΑμΕΑ στην είσοδο του λιθόστρωτου για την Πορτάρα; Τόση είναι η φροντίδα του Δήμου γι’ αυτή την κατηγορία ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και επισκεπτών της Πύλης του Απόλλωνα; Όλα για τους εν επαγγέλματι συναδέλφους των ξενοδοχοσυμβούλων;

Είναι αλήθεια ότι…

-η πανσέληνος του Ιουλίου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι του Ελαφιού» φώτισε στις 21 Ιουλίου το Ανέφαμα και έδωσε άλλη χάρη στον έτσι κι αλλιώς διάφανο και πάμφωτο νυχτερινό ουρανό της Κωμιακής;

-σύμφωνα με την παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης; Κέρατα ζουλοπροβάτων παρουσιάστηκαν στην υπέροχη Γιορτή του Βοσκού στη μαγική αυλή της Θεοσκέπαστης, αλλά… ελαφιού δεν είδα.

-μέχρι και τη γιορτή του βοσκού έβαλε στο «πρόγραμμά» του ο δήμος για μπούγιο; Οι φορείς της Κωμιακής συνεργάστηκαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και την Περιφέρεια και αυτές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Ο Δήμος, όμως, σφυρίζει κλέφτικα. Ανάπηρες εικόνες της αλήθειας.

-τους είδατε στο τραπέζωμα του Γλινάδου την παραμονή του αγίου Νικοδήμου; Τους… έδωσε φόρα παρτίδα ο φεϊμπουκ-σκίζων δήμαρχος.

-ξέρω ποιος πλήρωσε το τραπέζωμα στου Δρή και επιφυλάσσομαι να το αποκαλύψω; Εκεί ήταν η τριπλέτα των νεοδημοκτρατών βουλευτών (δεν λέω τριανδρία, γιατί ήταν ομοτράπεζη η Μονογιού και έλειπε σε… ταξίδι ο Βρούτσης). Ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση με τα όλα της.

-εγκρίνει ο Λιανός αβέρτα-κουβέρτα υπερωριακή αμοιβή συνεργατών του, όπως φαίνεται στη Διάυγεια; Μήπως από την τσέπη του τα πληρώνει; Το είπε άραγε στον …Καραγκούνη;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*