Καιρός: Συνεχίζεται η ζέστη με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα

μέτρα προστασίας κατά του καύσωνα
Newsroom.
02/08/2024 06:37
 
 
 

 

Για σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου, στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στην Θράκη και τη Μακεδονία. Η θερμοκρασία στα ορεινά έως 39, και ήπιοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ.

Παράλληλα, 39 βαθμοί και ηλιοφάνεια προβλέπονται στον Θεσσαλικό κάμπο.

Επίσης, περιμένουμε λιακάδα στην Ήπειρο, τη Στερεά και τη Πελοπόννησο με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ορεινά. Ο υδράργυρος στους 38 βαθμούς και δυτικοί άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Ακόμη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε ηλιοφάνεια. Βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν έως 6 μποφόρ και το θερμόμετρο φθάνει τους 35 βαθμούς.

Πηγαίνοντας προς την Κρήτη, στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τα νότια και τον Αγ. Νικόλαο αναμένουμε αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς.

Στην Αττική επίσης, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Νοτιάδες στο Σαρωνικό έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς.

Ομοίως, στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Νοτιάδες στον Θερμαϊκό μέχρι 5 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Το Σάββατο, οι αίθριες συνθήκες συνεχίζονται με μικρή πιθανότητα βροχής στα βόρεια ορεινά.

Ο υδράργυρος έχει ανοδική πορεία μέχρι 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και 41 στην κεντρική.

Τέλος, βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο.

Για τις επόμενες ημέρες, οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ήπιοι στα πελάγη, διατηρώντας το θερμόμετρο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και ορεινά τμήματα της χώρας.

 

 Πηγή: alphatv.gr
(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*