Καιρός: Ανοδική πορεία για τον υδράργυρο με 40άρια – «Το Σάββατο θα είναι η πιο ζεστή μέρα»

Newsroom.
03/08/2024 06:49
 
 
 

Ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να «σκαρφαλώσει» σήμερα, Σάββατο 3 Αυγούστου ο υδράργυρος, βάζοντας στον «φούρνο» την χώρα για ακόμα μια μέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ν. Ζιακοπούλου: Με 40άρια το Σάββατο – Μπόρες στα ορεινά την Κυριακή

Έντονη θα είναι η ζέστη το Σάββατο, αρκετές οι μπόρες την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα στα πελάγη και τα ταξίδια θα γίνονται υπό ιδανικές συνθήκες.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά

Την πρόβλεψη του για την εξέλιξη του καιρού, σε βάθος μιας εβδομάδες, διατύπωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς. «Η πιο ζεστή ημέρα το Σάββατο με τον υδράργυρο και στους 40 βαθμούς Κελσίου , ενώ από την Κυριακή και μετά θα έχουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με δύο πρόσωπα ο καιρός τις επόμενες 10 μέρες

Δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε ένα πολυήμερο κύμα καύσωνα όπως το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, η «κατάρρευση» των δυνατών ανέμων τις επόμενες ημέρες θα δώσει την ευκαιρία στον υδράργυρο να σηκώσει ξανά κεφάλι, φτάνοντας και ξεπερνώντας το Σαββατοκύριακο τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν κατά τόπους τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*