Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας: Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ρούσσο Ιωάννη

Newsroom.
07/08/2024 16:19
 
 
 

Το Σάββατο 03/08/2024 το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Θήρας κύριο Ρούσσο Ιωάννη με τα εξής θέματα:

• ΧΑΔΑ και διαχείρισή του.
• Ανακύκλωση.
• Τρόπος συλλογής απορριμμάτων.
• Ενδιάμεση λύση.
• Υποχρεώσεις Καθαριότητας από τον εργολάβο.
• Οδοσάρωση και καθαριότητα χωριών.
• Κάδοι αντικατάσταση.
• Τέλη καθαριότητας.
• Κανονιστική καθαριότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ρούσσος απάντησε σε όλα τα ανωτέρω βασικά θέματα και ενημέρωσε το σώμα :

Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου ΘήραςΓια τον ΧΑΔΑ είπε ότι θα λειτουργεί έως ότου μπει σε εφαρμογή η οριστική λύση και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για την ταφή του υπολείμματος από το εργοστάσιο διαχείρισης.

Για την ανακύκλωση ανέφερε ότι έχει φτάσει στο όριό της ήτοι 20 τόνους την ημέρα και δεν μπορεί περισσότερα, εδώ αναφέρθηκε και η πρόταση του Περιφερειάρχη για την έλευση εταιρείας διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών η οποία θα δώσει και τη λύση.

Μας ανέφερε ότι ελέγχθηκε η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κρήτη αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν όπως επίσης ότι θα κόστιζε αρκετά.

Μας μίλησε με ενθουσιασμό για την ενδιάμεση λύση η οποία θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι ο ενταφιασμός των απορριμμάτων. Μας είπε ότι σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο όπου θα γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και αυτά θα οδηγούνται εκτός Σαντορίνης.

Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο διαλογής στην πηγή παραγωγής των απορριμμάτων ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση. Μίλησε για νέους κάδους όπου θα προστεθεί ο Καφέ κάδος που θα είναι για τα οργανικά απόβλητα, καθώς και ο κάδος για το γυαλί σε επίμαχα και παραγωγικά σημεία.

Μας ενημέρωσε σχετικά με την τρέχουσα εργολαβία η οποία λήγει στις 25/03/2025 καθώς και για τα σχέδιά του ώστε η νέα εργολαβία να συμπεριλάβει περισσότερους οδοκαθαριστές, περισσότερα δρομολόγια συλλογής, πλύσιμο κάδων κ.α.

Ο Σύλλογός μας κατέθεσε κάποιες προτάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της καθαριότητας.
1. Να γίνεται διαλογή στην πηγή.
2. Να υπάρχουν επόπτες καθαριότητας.
3. Τακτικό πλύσιμο κάδων, πλύσιμο δρόμων χώρων όπου έχουν λερωθεί από τα απορρίμματα.
4. Να προβλεφθεί η μη αύξηση των τελών καθαριότητας.
5. Η νέα κανονιστική να έρθει σε διαβούλευση ώστε να κατατεθούν προτάσεις και από τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Θήρας κ. Ρούσσος Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νομικός Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λιγνός Αντώνιος, ο Γραμματέας κ. Διαμαντόπουλος Γεώργιος , ο Αντιπρόεδρος κ. Πελεκάνος Αλέξανδρος και ο Ταμίας κ. Πελέκης Μιχάλης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*