Κωμιακή Νάξου: Μνημόσυνο στη μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Άνθιμου Γ΄ Χωριανόπουλου

Newsroom
07/08/2024 21:20
 
 
 

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Θεοσκέπαστης Κωμιακής και η Δημοτική Κοινότητα Κορωνίδας τιμούν τη μνήμη του συμπατριώτη τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Άνθιμου Γ΄ Χωριανόπουλου, 182 χρόνια μετά τον θάνατό του. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στην εκκλησία της Θεοσκέπαστης Κωμιακής την Κυριακή 13 Αυγούστου 2024, μετά την Θεία Λειτουργία, από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Βενετσανόπουλο.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ομιλίες για τη ζωή και τους αγώνες του Άνθιμου Γ΄ από τον Αντώνη Γ. Χωριανόπουλο, πρόεδρο της Κοινότητας Κορωνίδας, και τον φιλόλογο Νίκο Λεβογιάννη. Η εκδήλωση αποτελεί έναν φόρο τιμής στον σημαντικό αυτόν εκκλησιαστικό ηγέτη και το έργο του.

Η σχετική ανακοίνωση

Μνημόσυνο του Οικουμενικού πατριάρχη Ανθίμου Γ΄ Χωριανόπουλου την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Θεοσκέπαστης Κωμιακής και η Δημοτική Κοινότητα Κορωνίδας διοργανώνουμε μνημόσυνο στη μνήμη του συμπατριώτη μας Οικουμενικού Πατριάρχη Ανθίμου Γ΄ Χωριανόπουλου, 182 χρόνια από το θάνατό του (13 Αυγούστου 1842).

Το μνημόσυνο θα τελέσει ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος στην εκκλησία της Θεοσκέπαστης Κωμιακής μετά την Θεία Λειτουργία.

Για τη ζωή και τους αγώνες του Άνθιμου Γ΄ θα μιλήσουν:

Ο Αντώνης Γ. Χωριανόπουλος, πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας
Ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*