Καιρός: Μικρή πτώση του υδράργυρου – Τα μελτέμια καλά κρατούν στο Αιγαίο

Newsroom.
09/08/2024 06:35
 
 
 

Την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Στο Αιγαίο και το Ιόνιο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, στα ηπειρωτικά όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, αραιές στα πεδινά, πιο πυκνές σε ορεινά τμήματα, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Φαινόμενα με τη μορφή μπόρας, συνοδεία πρόσκαιρων καταιγίδων, θα πρέπει να περιμένουμε στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα, στα βουνά της Μακεδονίας, της Ηπείρου της κεντρικής και δυτικής Στερεάς, αλλά και στον Όλυμπο, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικές μπόρες. Θα ακολουθήσει μια αίθρια νύχτα σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί κοντά στους 36 – 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 34 – 36 στο Αιγαίο. Λίγο πιο χαμηλές θα είναι οι μέγιστες τιμές στις Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Βοριάδες θα πνέουν σε όλη τη χώρα. Στο Ιόνιο σε μέτριες εντάσεις 3 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 5 – 6, τοπικά και 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς και θα φυσάει βοριάς στις γύρω θαλάσσιες περιοχές μέχρι 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αν και η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες με τη μορφή μπόρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 34 βαθμούς και θα πνέει νότιος άνεμος εντάσεως 2 – 4 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 32 βαθμούς και θα φυσάει βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 – 6 τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται γενικά καλός καιρός και ενισχυμένο μελτέμι.

Το Σάββατο θα επικρατήσει λιακάδα και πρόσκαιρες νεφώσεις μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά, αλλά θα είναι πιο περιορισμένη η αστάθεια. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 37 – 39 βαθμούς. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει μέχρι 6 – 7 μποφόρ, έως 3 – 5 μποφόρ οι άνεμοι στο Ιόνιο.

Την Κυριακή, η μοναδική διαφορά συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, έως 37 – 39 στα ηπειρωτικά, ίσως και 40 στη δυτική Ελλάδα, και έως 36 στο Αιγαίο. Ενισχυμένο το μελτέμι στο Αιγαίο έως 6 – 7, με ριπές στο κεντρικό Αιγαίο έως και 8 μποφόρ το μεσημέρι.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*