Συναντήσεις Καφούρου για λειψυδρία και ενεργειακή διασύνδεση Σαντορίνης

Newsroom
09/08/2024 12:27
 
 
 

 

Σημαντικές συναντήσεις για θέματα των νησιών πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο κ. Καφούρος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη για το φλέγον ζήτημα των επιπτώσεων της λειψυδρίας σε κρίσιμους τομείς του πρωτογενούς τομέα, με τους κλάδους της αμπελουργίας και της μελισσοκομίας να έχουν υποστεί ολική καταστροφή! Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της αυξανόμενης έλλειψης νερού τα τελευταία χρόνια στα νησιά των Κυκλάδων, συνέπεια και της κλιματικής κρίσης, καθώς και η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των Κυκλαδιτών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται εξαιτίας των παραπάνω.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, ο βουλευτής Κυκλάδων πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στον ΑΔΜΗΕ, παρουσία του δημάρχου Θήρας κ. Ζώρζου και του προέδρου του λιμενικού ταμείου Θήρας κ. Νομικού, σχετικά με την πόντιση του καλωδίου για την ενεργειακή διασύνδεση της Σαντορίνης με το δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας.
Κατά τη συζήτηση διερευνήθηκαν οι τεχνικές λύσεις μετακίνησης του καλωδίου χωρίς τον κίνδυνο διακοπών της ηλεκτροδότησης του νησιού και η χωροθέτηση του νέου λιμανιού στην αρχική του θέση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*