Ρόδος: Συνελήφθη μέλος σπείρας διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Newsroom
09/08/2024 13:11
 
 
 

 

Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, βραχίονας εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών που είχαν εισέλθει στη χώρα με σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνελήφθησαν χθες 8 Αυγούστου 2024 στη Ρόδο, τρεις αλλοδαποί (ηλικίας 20, 22 και 30 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παραβίαση της νομοθεσίας των αλλοδαπών – μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατάλυμα, όπου εντοπίσθηκαν οι τρεις δράστες. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο 30χρονος είχε ρόλο να προμηθεύει με πλαστά-κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα μη νόμιμους αλλοδαπούς που μετέφερε το κύκλωμα από τα ανατολικά παράλια στη Ρόδο.

Στην κατοχή των μη νόμιμων αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό και ένα κλεμμένο δελτίο ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται ως προς την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*